Szponzorált tartalom

2020.02.28. 08:00

Meglepő árak a neten – Most érdemes nyári gumit vásárolni?

Vadonatúj nyári gumit vásárolni olcsón? Tényleg lehetséges. De nem mindegy, hogy hol és mikor. Cikkünkben részletezünk pár hatékony praktikát: eláruljuk, hogy mire érdemes figyelni, ha kedvező áron szeretnénk gumiabroncshoz jutni.

 

Egyre közelebb a nyárigumi-szezon

Nemsokára beköszönt a jó idő, és tartósan beállnak a 7 Celsius-fok feletti reggelek. Az emberek pedig elözönlik az autógumi-kereskedőket, melynek következtében az árak hamar visszaállnak majd a csúcsra. Így, aki nem elég szemfüles, hamar lecsúszik a legjobb ajánlatokról.

Pedig ki ne szeretne megtakarítani egy kis pénzt a kifejezetten költséges gumicsere alkalmával? Azonban ehhez ismerni kell pár hatékony, rafinált praktikát.

Melyik a legmegfelelőbb időpont a nyárigumi-vásárlásra?

A kiemelt akciókat kizárólag csak azelőtt lehetséges elcsípni, mielőtt a fogyasztók nagy része elhatározza magát a vásárlásra. Avagy közvetlenül a szezon beállta előtt. Feltéve, hogy takarékoskodni szeretnénk, így a február és a március számítanak a legkiválóbb hónapoknak a nyári gumik beszerzését illetően.

Nézzünk pár példát, hogy megtudjuk, vajon milyen árakon juthatunk most hozzá az áhított nyári gumiabroncs szettünkhöz. Ehhez pedig vegyük alapul a piac népszerű gumiit egy-egy rövid ismertetővel.

Az ár-érték arány koronázatlan királya: Michelin Energy Saver+

A közkedvelt francia gyártó egyik kitűnő ár-érték arányú termékét szeretnénk elsőként szemléltetni. Ez a Saver+, mely elsősorban direkt az üzemanyag-fogyasztást és kopásállóságot befolyásoló technológiákkal lett felruházva, hogy ne csak kezdeti vételára, hanem fenntartása is költséghatékony legyen.

Ráadásul teljesen ártalmatlan a környezetre, a Michelin Green X környezetbarát öko szabványnak köszönhetően. Általános teljesítményét mi sem jellemzi jobban, mint az AutoBild 2018-as nagyszabású nyári gumi áttekintőjén elért 15. helyezése a 47 induló közül.

Továbbá kellemes meglepetés, hogy 175/65 R14 méretben az eredeti listaár picivel több, mint 30 ezer, míg az akciós most csak 19.465 forint.

Firestone Multihawk 2

Az amerikai márka előző sikertermékét – a Multihawkot – felváltó prémiumkategóriájú csendes, modern nyári gumi lenyűgöző népszerűségnek örvend a vásárlók körében. Ami nem csoda, hiszen kifinomult és szinte tökéletes teljesítményre képes mind száraz, mind nedves útfelületen.

Üzemanyag-fogyasztás tekintetében viszont már jócskán az előbb említett Saver+ mögött marad, cserébe az extra dinamikáért és sportosságért. Tehát, amennyiben fontos a kényelem, fürgeség, de egyben a tartósság is, akkor minden bizonnyal az egyik legjobb választás lehet.

De mennyi pénzért?

Nos, 175/65 R14 méret esetén a listaár 24.615, az akciós pedig mindössze 12.500 Ft. Egyszerűen lenyűgöző: ez közel 50%-os árengedményt jelent.

Bridgestone DriveGuard, a garantált biztonságért

A japán vállat egyik kiemelkedő, személygépkocsikhoz tervezett, aszimmetrikus mintázatú termékéről lényegében mindent elárul egy 2017-es lengyel autó-motor magazin által készített átfogó felmérés. Itt tíz népszerű középkategóriás nyári gumit teszteltek, melyek közül a DriveGuard került a dobogó élére.

Legfőbb sajátossága a lenyűgöző RunFlat technológia, mely egy váratlan defekt után is lehetővé teszi a vezetés biztonságos folytatását bizonyos távolságig és sebességhatárig.

Hátránya viszont, hogy a kimagaslóan pontos kormányozhatósága és tapadási képességei mellett egy viszonylag magasabb zajszinttel rendelkező nyári gumit testesít meg. Melyet könnyedén kifogásolhatnak, akik számára a legfontosabb: az utazás közbeni maximális komfort élvezete.

Szezon előtti akciós ára viszont szintúgy álomba illő – mint az előző abroncsoké.

A 37.415 forintos listaár helyett csupán 19.085 Ft-ért juthat hozzá, akinek ezen nyári gumi testesíti meg az igényeit. Be kell látnunk, hogy ez tényleg egy kihagyhatatlan ajánlat.

Létezik-e óriási különbség a legnépszerűbb márkák között?

Gyártótól függetlenül egy jó nyári gumi azt a célt szolgálja, amire készítették. Bár az alsó és felső kategória között valóban erőteljesen érezhető a differencia a népszerű autógumitesztek (például: a németországi ADAC és AutoBild) és vásárlói vélemények alapján.

Utóbbiakra tényleg érdemes lehet támaszkodni. Ugyanis független véleményeket olvasva hamar meglepődhet az ember, hogy egyes, alulbecsült vállalatok pénztárcabarát termékei, a negatív előítéletek ellenére milyen színvonalat képesek letenni az asztalra.

Egy dolgot viszont sose felejtsünk el, amikor a minőség szükségességét firtatjuk. Az egyetlen dolog, ami elválaszt minket az aszfalttól, az a gumiabroncs.

Az online is elérhető gumiwebshop.hu bőséges és megbízható kínálatából szemezgetünk a legjobb akciós árak reményében.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában