Meglepő árak a neten – Most érdemes nyári gumit vásárolni?

Vadonatúj nyári gumit vásárolni olcsón? Tényleg lehetséges. De nem mindegy, hogy hol és mikor. Cikkünkben részletezünk pár hatékony praktikát: eláruljuk, hogy mire érdemes figyelni, ha kedvező áron szeretnénk gumiabroncshoz jutni.

 

Meglepő árak a neten – Most érdemes nyári gumit vásárolni?

Egyre közelebb a nyárigumi-szezon

Nemsokára beköszönt a jó idő, és tartósan beállnak a 7 Celsius-fok feletti reggelek. Az emberek pedig elözönlik az autógumi-kereskedőket, melynek következtében az árak hamar visszaállnak majd a csúcsra. Így, aki nem elég szemfüles, hamar lecsúszik a legjobb ajánlatokról.

Pedig ki ne szeretne megtakarítani egy kis pénzt a kifejezetten költséges gumicsere alkalmával? Azonban ehhez ismerni kell pár hatékony, rafinált praktikát.

Melyik a legmegfelelőbb időpont a nyárigumi-vásárlásra?

A kiemelt akciókat kizárólag csak azelőtt lehetséges elcsípni, mielőtt a fogyasztók nagy része elhatározza magát a vásárlásra. Avagy közvetlenül a szezon beállta előtt. Feltéve, hogy takarékoskodni szeretnénk, így a február és a március számítanak a legkiválóbb hónapoknak a nyári gumik beszerzését illetően.

Nézzünk pár példát, hogy megtudjuk, vajon milyen árakon juthatunk most hozzá az áhított nyári gumiabroncs szettünkhöz. Ehhez pedig vegyük alapul a piac népszerű gumiit egy-egy rövid ismertetővel.

Az ár-érték arány koronázatlan királya: Michelin Energy Saver+

A közkedvelt francia gyártó egyik kitűnő ár-érték arányú termékét szeretnénk elsőként szemléltetni. Ez a Saver+, mely elsősorban direkt az üzemanyag-fogyasztást és kopásállóságot befolyásoló technológiákkal lett felruházva, hogy ne csak kezdeti vételára, hanem fenntartása is költséghatékony legyen.

Ráadásul teljesen ártalmatlan a környezetre, a Michelin Green X környezetbarát öko szabványnak köszönhetően. Általános teljesítményét mi sem jellemzi jobban, mint az AutoBild 2018-as nagyszabású nyári gumi áttekintőjén elért 15. helyezése a 47 induló közül.

Továbbá kellemes meglepetés, hogy 175/65 R14 méretben az eredeti listaár picivel több, mint 30 ezer, míg az akciós most csak 19.465 forint.

Firestone Multihawk 2

Az amerikai márka előző sikertermékét – a Multihawkot – felváltó prémiumkategóriájú csendes, modern nyári gumi lenyűgöző népszerűségnek örvend a vásárlók körében. Ami nem csoda, hiszen kifinomult és szinte tökéletes teljesítményre képes mind száraz, mind nedves útfelületen.

Üzemanyag-fogyasztás tekintetében viszont már jócskán az előbb említett Saver+ mögött marad, cserébe az extra dinamikáért és sportosságért. Tehát, amennyiben fontos a kényelem, fürgeség, de egyben a tartósság is, akkor minden bizonnyal az egyik legjobb választás lehet.

De mennyi pénzért?

Nos, 175/65 R14 méret esetén a listaár 24.615, az akciós pedig mindössze 12.500 Ft. Egyszerűen lenyűgöző: ez közel 50%-os árengedményt jelent.

Bridgestone DriveGuard, a garantált biztonságért

A japán vállat egyik kiemelkedő, személygépkocsikhoz tervezett, aszimmetrikus mintázatú termékéről lényegében mindent elárul egy 2017-es lengyel autó-motor magazin által készített átfogó felmérés. Itt tíz népszerű középkategóriás nyári gumit teszteltek, melyek közül a DriveGuard került a dobogó élére.

Legfőbb sajátossága a lenyűgöző RunFlat technológia, mely egy váratlan defekt után is lehetővé teszi a vezetés biztonságos folytatását bizonyos távolságig és sebességhatárig.

Hátránya viszont, hogy a kimagaslóan pontos kormányozhatósága és tapadási képességei mellett egy viszonylag magasabb zajszinttel rendelkező nyári gumit testesít meg. Melyet könnyedén kifogásolhatnak, akik számára a legfontosabb: az utazás közbeni maximális komfort élvezete.

Szezon előtti akciós ára viszont szintúgy álomba illő – mint az előző abroncsoké.

A 37.415 forintos listaár helyett csupán 19.085 Ft-ért juthat hozzá, akinek ezen nyári gumi testesíti meg az igényeit. Be kell látnunk, hogy ez tényleg egy kihagyhatatlan ajánlat.

Létezik-e óriási különbség a legnépszerűbb márkák között?

Gyártótól függetlenül egy jó nyári gumi azt a célt szolgálja, amire készítették. Bár az alsó és felső kategória között valóban erőteljesen érezhető a differencia a népszerű autógumitesztek (például: a németországi ADAC és AutoBild) és vásárlói vélemények alapján.

Utóbbiakra tényleg érdemes lehet támaszkodni. Ugyanis független véleményeket olvasva hamar meglepődhet az ember, hogy egyes, alulbecsült vállalatok pénztárcabarát termékei, a negatív előítéletek ellenére milyen színvonalat képesek letenni az asztalra.

Egy dolgot viszont sose felejtsünk el, amikor a minőség szükségességét firtatjuk. Az egyetlen dolog, ami elválaszt minket az aszfalttól, az a gumiabroncs.

Az online is elérhető gumiwebshop.hu bőséges és megbízható kínálatából szemezgetünk a legjobb akciós árak reményében.

(X)

Szponzorált tartalom
Lottózni otthon is lehet – biztonságos lottózási ötletek otthonra – #lottózzotthon
Kórházba került a brit miniszterelnök
Tíz napja állapították meg Boris Johnsonról, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségben szenved.
Kis suttogás – Győri színészek is énekelnek a legújabb karantén-dalban - videó
A Kis suttogás című dalban 168 magyar művész – köztük a győri társulat tagjai – éneklik a remény dalának egy-egy sorát.
Televízión keresztül szólt lakosaihoz II. Erzsébet királynő
A brit nép által a II. világháború idején tanúsított ellenálláshoz és kitartáshoz mérte a jelenlegi helyzetben szükséges magatartást.
Nem tájékoztatták a kórházat a Fővárosi Önkormányzat idősotthonából
Felütötte a fejét a koronavírus az intézményben, de nem szóltak a sürgősségi ellátást végző személyeknek.
Gyász
„Búcsúztam volna Tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesanyánk, nagymamánk, TAKÁCS JENŐNÉ szül. Véland Júlianna életének 81. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója családi körben 2020. április 8-án, szerdán 13 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető új ravatalozójánál. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Csendesen alszik, megpihent végleg, angyalok bölcsője ringatja már. Nem jöhet vissza, hiába hívjuk, emléke szívünkben otthont talál. Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága feleségem, édesanyánk, nagymamánk, dédink, testvérem, anyósunk és rokonunk, SÁNTHA FERENCNÉ szül. Varga Ilona csornai lakos életének 83. évében csendesen elhunyt. A járványra való tekintettel szűk családi körben, 2020. április 8-án 15 órakor kísérjük utolsó útjára a csornai Szent Antal-temetőben. Gyászoló család
„Csillag voltál, azt mondják, és nem vigyáztunk rád. Egy lélegzetnyi boldogság, ennyi voltál. Ez volt az élet! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédikénk, anyósunk és rokonunk, ERDÉLYI ERNŐNÉ szül. Kuller Erzsébet (Deji) életének 83. évében csendesen elhunyt. Kívánsága szerint hamvait szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra. Gyászoló szerettei
„Mert megítéli az Úr az ő népét, és megkönyörül az ő szolgáin, ha látja, hogy elfogyott az erő, s védett és védtelen oda van. (5 Mózes 32:36.) Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesapánk, nagypapánk, apósunk, rokonunk és ismerősünk, KOMJÁTI LAJOS töltéstavai lakos fáradt, beteg teste életének 88. évében megpihenni tért. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. április 9-én, csütörtökön 16 órakor lesz a töltéstavai temetőben. A járványra való tekintettel a szertartás szűk családi körben történik. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló szerettei
„Nem dobog már a szív, mely a jóság tükre volt, ajka sem szól többé, mert lezárt, néma, holt. Megállott a két kéz, mely mindig csak adott, végsőkig küzdöttél, de erőd már elfogyott. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, anyósunk, nagymamánk, dédink és rokonunk, HORVÁTH DEZSŐNÉ szül. Németh Erzsébet papréti lakos életének 86. évében csendesen elhunyt. Temetése április 7-én, kedden 15 órakor lesz szűk családi körben az óvári temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett feleségem, édesanyánk, nagymamánk, anyósunk, rokonunk, KOBL KÁROLYNÉ szül. Bur Katalin életének 62. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. április 9-én, csütörtökön 15 órakor lesz a mosoni temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VIDA GYULÁNÉ szül. Horváth Edit életének 85. évében elhunyt. Temetése április 8-án, szerdán 13 órakor lesz a mosoni temetőben, szűk családi körben. Köszönetet mondunk a Karolina Kórház ápolási osztálya összes dolgozójának áldozatos munkájukért, és mindazoknak, akik gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JAKUS IMRÉNÉ szül. Kalányos Zsuzsanna életének 61. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása április 8-án, szerdán 15 órakor lesz az óvári temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY JÁNOSNÉ szül. Macher Irma Margit életének 78. évében csendesen elhunyt. Temetése 2020. április 8-án, szerdán 11 órakor lesz a győr-újvárosi temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a temetésén részt vesznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VAJAS FERENC életének 79. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. április 8-án 15 órakor lesz a győr-nagybácsai Vámos úti temetőben, szűk családi körben. Gyászoló család
Fájó szívvel emlékezünk KISS JÓZSEFNÉ Homor Irén halálának első évfordulójára. „Mikor elmentél, kialudt egy csillag. Az Angyalok a mennyországba hívtak. De sajnos itt lent elvesztettünk Téged. A legtisztább angyalát a földnek, s az égnek.” Gyászoló család.
Mély fájdalommal emlékezünk, KANCZLER JÁNOS halálának 5. évfordulójára. Már öt év elmúlt, de feledni nem lehet, hogy hirtelen tört ketté az életed. Voltak még terveid, nem készültél menni, de elvették életed, nem tudtál búcsúzni. Csendben mentél el, örök csendre leltél, szívünkben azóta is mély fájdalom él. A Te csillagod fent ragyog az égen, utat mutat nekünk a gyász sötétjében. Légy boldog ott, ahova mentél, Te nem haltál meg, csak az út másik oldalára mentél. Szerető feleséged és családod
Fájó szívvel emlékezünk VARGA ISTVÁNNÉ szül. Kovács Zsuzsanna halálának 10. évfordulójára. Sírva írjuk szomorú gyászdalunk, s hogy örökre elmentél elfogadni soha nem tudjuk. Kicsordul a könnyünk a sírodnál, mélységes fájdalmunk, hogy távoztál. Szólítunk a néma sír nem felel, de szívünkben örökké itt leszel. Bánatos családod
Fájó szívvel emlékezünk, IFJ. BARANYAI JENŐ halálának 1 évfordulójára. Voltak még terveid, nem készültél elmenni. Csendben mentél el, örökre csendre leltél, szívünkben azóta mély fájdalom él. A te csillagod fent ragyog az égen, lelkünk sebét nem gyógyítja semmi. Soha el nem múló szeretettel: szüleid, nővéred és családja.
Soha el nem múló szeretettel emlékezünk édesanyánkra HORVÁTH SÁNDORNÉ szül. Bögöthy Etelka volt makkoshetyei lakos halálának 10. évfordulóján. Tíz éve életed hirtelen véget ért, bánatot ránk hagyva örökre elmentél. Nyugodj csendesen, legyen békés álmod, találj odafent örök boldogságot. Szerető gyermekeid: Miklós, Etus és családjuk.