Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

MEGJELENT A KISALFÖLD SZAKÁCSKÖNYVE - Kedvenc ételeink háziasan

Adalékanyagok nélkül a család egészségéért: 150 recept reggelitől vacsoráig.

Kedvenc ételeink háziasan szakácskönyvünk már megvásárolható ügyfélszolgálati irodáinkban!

Új szakácskönyvünkben összegyűjtöttük a kedvenc alapanyagok házilag elkészíthető receptjeit, valamint segítséget nyújtunk a leggyakrabban vásárolt élelmiszerek adalékanyagok nélküli elkészítéséhez is.

A tartalomból

Tartósítás másképp - a leggyakrabban használt alapanyagok házilag
Felvágott helyett - húskészítmények és szendvicsalapanyagok
Tejből és tej helyett - házi tejtermékek és növényi helyettesítők
Házi pékség - hagyományos és gluténmentes kenyerek, péksütemények
Édes kedvencek - adalékanyag-mentes nyalánkságok
Gyorsétterem háziasan - a legnépszerűbb éttermi menük adalékanyagok nélkül
Bezselics Ildikó ajánlásával

Napjainkban egyre több szó esik a népbetegséggé váló táplálékérzékenységről, a már gyermekkorban jelentkező anyagcsereproblémákról – és természetesen az ezekhez kapcsolódó diétákról.

Ebben a szakácskönyvben ezek megelőzéséhez, a család életminőségének javításához adunk útmutatást kedvenc ételeink, a leggyakrabban vásárolt élelmiszerek, alapanyagok házi receptjeinek bemutatásával. A tiszta táplálkozás minden életkorban fontos, de a kisgyerekek étrendjének összeállításánál kiemelkedő fontossággal bír.

Ne akkor gondoljunk bele először abba, mennyi cukor van például a ketchupban vagy a mustárban, amit a virslihez kínálunk, hogy mennyi adalékanyagot tartalmaznak a nap mint nap fogyasztott pékáruk, mennyi tartósítószer van a kedvenc lekvárunkban vagy az ecetes uborkában, amikor orvosi javaslatra le kell mondanunk a fogyasztásukról – kezdjük el mindezeket házilag készíteni! Így nemcsak a beltartalmi értékükben lehetünk biztosak: új ízeket varázsolhatunk az asztalra, és megteremthetjük azt az egyedi ízvilágot, amely csak a saját konyhánkra jellemző.

Bízunk benne, hogy ezzel a kötettel a szezonális táplálkozást népszerűsítő Négy évszak receptjei után egy új, nem kevésbé lényeges szempontra rávilágítva fontos, a hétköznapokban jól alkalmazható útmutatót adhatunk olvasóink kezébe.

Bezselics Ildikó újságíró,
a Gasztro magazin felelős szerkesztője,
a Két cica konyhája gasztroblog szerzője
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Lilla-napok a Sopron Plazában - A promócióban résztvevő üzletek ajánlatai

Tovább olvasom