PR-cikk

2021.07.22. 08:00

Közös sikerekért dolgozik az új rektor

Július 1-jével hivatalba lépett dr. Baranyi Péter, a győri Széchenyi István Egyetem új rektora, akinek dr. Knáb Erzsébet, a fenntartó Széchenyi 
István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Filep Bálint, 
a Széchenyi István Egyetem elnöke gratulált a megbízatásához. 
A professzor a munkájával hozzá kíván járulni az intézmény 
további lendületes fejlődéséhez.

Munkatársunktól

A hallgatókat nemzetközi színvonalú képzések és szolgáltatások várják 
a Széchenyi István Egyetemen.

„A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma nevében gratulálok dr. Baranyi Péter professzor úrnak a rektori kinevezéséhez, egyúttal sok sikert kívánok a munkájához. A személyében az egyetemnek nemzetközi hírű rektora van, aki jelentősen hozzájárulhat az intézmény további fejlődéséhez, partnerkapcsolatainak, nemzetköziesítésének és szolgáltatóképességének további erősödéséhez. Közös cél, hogy azok a fiatalok, akik a Széchenyi István Egyetemet választják, versenyképes tudást szerezzenek” – nyilatkozta dr. Knáb Erzsébet, a fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzáfűzte: a nemzetközi mércével mérve is elismert minőségű felsőoktatás megteremtése és folyamatos fejlesztése nemzetstratégiai feladat.

Dr. Knáb Erzsébet

„Az egyetem ennek szellemében fogadta el tavaly 2030-ig szóló stratégiáját, mutatva, hogy hosszú távon, világos jövőképet és célokat megfogalmazva gondolkodik. Ennek alapja továbbra is az, hogy a hallgatóink, munkatársaink szeressenek itt tanulni, dolgozni, kikapcsolódni. Legyenek büszkék az eredményeinkre, amelyekre a tágabb közösség, a városban, a régióban élők is elismeréssel tekinthetnek, s oktatási, kutatási tevékenységünkkel még jobban segíthessük a partnereinket, valamint a térséget” – fogalmazott dr. Knáb Erzsébet. Kiemelte: „Az új rektor személye garanciát jelent az egyetem és a gazdaság még intenzívebb, magasabb dimenziójú együttműködésére, a tudományos teljesítmény és az ipar még szorosabb összekapcsolódására. Ez intézményünk jövőképességének legfontosabb záloga. Ebben a folyamatban új lehetőségeket biztosít a modellváltás, a fenntartó alapítvány és az egyetem közötti dinamikus, nyitott partnerség.”

A hallgatókat nemzetközi színvonalú képzések és szolgáltatások várják 
a Széchenyi István Egyetemen.

Dr. Baranyi Péter elmondta: kinevezésével olyan erős vezetői csapat tagja lett, amely együttműködve, jó hangulatban, közösen dolgozik a sikerekért. „Az elmúlt időszak nagy eredménye, hogy a Széchenyi-egyetem már mindkét nagy globális felsőoktatási minősítő szervezet, a QS és a Times Higher Education világranglistáján szerepel, ami visszatükrözi, hogy milyen sokat fejlődött oktatási, tudományos és infrastrukturális szempontból egyaránt. A nemzetközi színtéren versenyzünk, és éppen az ebből adódó látásmódot, jövőtervezési képességet tudjuk nyújtani a térség és partnereink számára. Ezt segíti a vezetőség, a munkatársak és a hallgatók által megalkotott ambiciózus stratégia, ami újabb lendületet ad a következő évekre” – fejtette ki a rektor.

Dr. Baranyi Péter

Dr. Baranyi Péter megerősítette a rektori pályázatában megfogalmazottakat: a nemzetközi színvonalat képviselő, rangos egyetem egyik jellemzője az, hogy hagyományos értelemben vett universitas legyen. „Ennek lényege, hogy egyformán fontos minden tudományterület, művészeti ág, amelyek kölcsönösen gazdagítják egymást, és ezáltal erősítik az intézményt. Ehhez valamennyi munkatársunkra, hallgatónkra, partnerünkre, támogatónkra szükségünk van, aki velünk szeretne jönni ezen az úton” – hangsúlyozta.

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke kiemelte: dr. Baranyi Péter rektorként meghatározó alakítója lesz az intézmény további dinamikus fejlődésének.

Dr. Filep Bálint

„Az egyetem minden területen nagyot lépett előre az elmúlt időszakban. Jelentősen nőtt a magyar és az angol nyelvű képzések, a hazai és a nemzetközi hallgatók, valamint a partnerkapcsolataink száma. Kiteljesedett a gyakorlatorientált oktatás, a nagy léptékű fejlesztéseknek köszönhetően megteremtett infrastruktúra világszínvonalú. Az idei, tizenkilenc százalékos növekedést mutató jelentkezési adatok azt igazolják vissza, hogy az intézményünk vonzó lehetőséget jelent a fiatalok számára. Az új rektori ciklusban a további fejlődést a modellváltás is segíti. Stabilitást, biztos pénzügyi hátteret, hosszú távú tervezhetőséget jelent az intézmény számára. Nagyobb önállósággal határozhatjuk meg a saját működésünk kereteit, a teljesítményt ösztönző és elismerő rendszerünket” – emelte ki dr. Filep Bálint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában