Kötelező bankkártyaterminál: nem mindegy, milyen áron...

„Megvoltunk nélküle, a vásárlók sem annyira hiányolták” – számos kisvállalkozó vélekedhet ma így a bankkártya-elfogadásra alkalmas terminálról. Mérgelődnek a kormány új jogszabályán, miszerint jövőre minden online pénztárgépet működtető kereskedő, üzlettulajdonos köteles bankkártya-elfogadásra alkalmas okos POS terminált üzemeltetni.

 

Kép forrása: youworkforthem.com

Eddig nem szerezted be, vagy nem tartottad szükségesnek, mert ügyfeleid nem hiányolták a bankkártyás fizetési lehetőséget, vagy szimplán túl drágának tartottad a terminál fenntartását? Bármelyik is legyen, januártól mindenképp biztosítanod kell a kártyás fizetési lehetőséget ügyfeleidnek. Felmerül tehát a kérdés: Hogyan válasszunk szolgáltatót, hogy a lehető legolcsóbban megússzuk ezt a kötelességet?

Nézzük meg, milyen költségekre figyeljünk…

Terminálbeszerzés és -beüzemelés

Lényeges szempont, hogy kell-e költségekkel számolnunk a terminál megszerzése és telepítése miatt.

Egyes szolgáltatók már a legelső körben igyekeznek jókora hasznot húzni a terminált beszerző kisvállalkozón, és komoly összegekért megvásároltatják az eszközt. A SumUp vagy a MyPos például súlyos tízezreket kér el ügyfeleitől, 10.000 Ft-tól akár 300.000 Ft-ig terjedő értékben.

Az eszköz beszerzése után a következő lépés a terminál telepítése, ami mindösszesen pár percet vesz igénybe, és akár már szerződéskötéskor is elvégezhető. Az Unicredit 10 ezer forintos díjat számít fel csak ezért az egyszeri és pikk-pakk elintézhető folyamatért. Maga a betanítás sem tart tovább néhány pillanatnál, hiszen az eszköz rendkívül egyszerűen működik és könnyen kezelhető – jogosan érezhetjük tehát, hogy itt csak még egy bőrt szeretne lehúzni rólunk a szolgáltató.

Ha spórolni szeretnénk a kötelező terminálbeszerzésen, és hát miért ne akarnánk, érdemes olyan szolgáltatót választani, aki nem számol fel sem a terminálbeszerzésért, sem a -telepítésért külön díjakat. Ha a Fizetési Ponttal szerződünk, az előbb említett egyszeri díjakkal nem kell kalkulálnunk, így több bevételünk marad a kasszában.

Hosszú távú kiadások

Ha megvizsgáltuk, kell-e már az elején fizetnünk, jöhet az, hogy megnézzük, milyen folyamatos kiadásokkal jár majd a terminál fenntartása. Az eszköz használatáért cserébe fizetendő tétel…

– a bankkártyás vásárlások után felszámított tranzakciónkénti díj,
– havi bérleti díj és az
– alapdíj.

Kezdjük a kártyás vásárlások után felszámított díjjal, ami nevéből adódóan egy bizonyos mértékű vásárlásonkénti jutalékot jelent, ami a szolgáltató zsebében landol. Egyes esetekben a szolgáltató a kártyás vásárlások után forgalomarányos százalékos díjat számít fel, ami egyértelműen a tranzakciók egy bizonyos százaléka (például 1,5% + áfa). Más szolgáltatók pedig egyszerre kérnek egy forgalomarányosan változó százalékos díjat és egy tranzakciónkénti fix díjat (1,5% + 20 Ft + áfa). Utóbbi nevéből adódóan fix és független a kártyás fizetés értékétől.

A piacon találhatunk kimondottan kedvező ajánlatot, mint például a Fizetési Pontnál kiszabott 0,9% + 17 Ft, de egészen drága, kevésbé előnyös forgalmi díjszabást is, mint a MyPosnál előírt 3% + 85 Ft.

Egyes szolgáltatók a terminálért cserébe havi bérleti díjat is felszámítanak. Ahogy a nevében is benne van, ezt csupán azért kell fizetnünk a szolgáltatónak, hogy az eszközt bérelni tudjuk tőle. Sok esetben ugyanis a terminált csak bérbe vehetjük, megvásárolni nem is tudjuk.

Ezen kívül bizonyos szolgáltatók felszámíthatnak alapdíjat is, ami a havi szolgáltatásért fizetendő összeg. Ezért cserébe bármikor megkereshetjük az ügyfélszolgálatot, ha kérdésünk adódna, vagy egy esetleges meghibásodást szeretnénk bejelenteni. Érdemes itt is körülnézni, milyen mértékű alapdíjat számítanak fel az egyes cégek: az Unicredit vagy a Six Payment közel 5 ezer forintot is felszámít havonta, de kimondottan drágának számít a Vodafone által kiszabott 10 ezer forintos havidíj is.

Januárig zéró költség

Mázli, hogy van a piacon olyan szolgáltató, amely figyelembe véve a kötelező terminálbeszerzést, igyekszik megkönnyíteni az átállást a kereskedők és vállalkozók számára.

A Fizetési Pont a kisvállalkozók életét megkönnyítendő új akciót hirdetett. A Szerződj most, fizess januárban kedvezményes ajánlat keretében az idei évre már elengedik a terminál beszerzéséhez kapcsolódó költségeket.

Ha most szerződünk, januárig nem kell fizetnünk:

– az alapdíjat,
– a hálózati kapcsolat díját,
– a havi számlavezetési díjat és
– a fizetési kártya havidíját.

Látogass el a Fizetési Pont weboldalára, majd válaszd a visszahívást kérek lehetőséget. Nincs más dolgod, mint hátradőlni és megvárni, hogy az értékesítő kolléga felhívjon és elmagyarázza a részleteket.

Pár napon belül már nálad is lesz terminálod, és kezdődhet a bevételnövekedés. A bankkártyával fizető vásárlók ugyanis bizonyítottan többet költenek, mint a készpénzzel fizető társaik.

(x)

Aljas átverés! Sósavat árult a vírus ellen egy csongrádi csaló
Évekkel ezelőtt alapította meg hamis cégét a férfi. Nemrég azonban lebukott, így a rendőrséggel kell elszámolnia.
Pikáns részletek! Kifecsegték hálószobatitkaikat a magyar sztárok
Bár a magyar hírességek többsége tabuként kezeli a szexet, vannak, akik az elmúlt években kikotyogtak ezt-azt a szexuális életükről.
Ammónia szivárgott egy alsómocsoládi húsüzemben
A kiürített épületből öt embert kellett rosszullét miatt kórházba vinni.
Ibrahimovic két-három hétre kidőlt
A támadó a vasárnapi bajnokin combizom-sérülést szenvedett.
Gyász
A CSORNAI PREMONTREI PRÉPOSTSÁG APÁTJA ÉS KÖZÖSSÉGE a Szombathelyi és Győri Egyházmegye nevében is fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy rendtársunk, DR. HORVÁTH LÓRÁNT ÖDÖN premontrei apát, emeritus csornai prépost-prelátus, restaurator praepositurae Csorna Város Díszpolgára, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztese életének 92., szerzetességének 74., papságának 68. évében, miután hosszú betegségét türelemmel viselte, szentségekkel megerősítve 2020. november 18-án este rendtársai körében csendesen elhunyt, visszaadva lelkét Teremtőjének. Temetési gyászmiséje a csornai premontrei templomban lesz november 28-án, szombaton 10 órakor. Végakarata szerinti urnás temetésére a gyászmise után, 11 órakor kerül sor a csornai Szent Antal temető premontrei parcellájában. A járványügyi rendelkezésekre való tekintettel kérjük, otthonról imádkozzanak szeretett elhunytunk lelki üdvéért! A gyászmise megtekinthető a Rábaközi Televízióban a temetés napján és másnap este 7 órakor, valamint az interneten keresztül. Szándéka szerint kérjük, a kegyelet virágai helyett adományaikkal támogassák szeretett Szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumát. „Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok; s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem eredménytelen!” 1Kor 15,10
Hálásan köszönjük a dr. Gönczöl László főiskolai tanár elhunyta alkalmából családunk felé tolmácsolt együttérzést, megbecsülésének kifejezését, a templomi búcsúztatásán és temetésén való részvételt. Külön köszönetet mondunk a Széchenyi István Egyetem, az Emberség Diáksport Egyesület, valamint Winkler Csaba és Kertész Tamás urak támogatásáért. Gyászoló családja
,,Nem fogjuk már elgyengült kezed, nem simítjuk őszülő fejed. Nem tekint ránk aggódó szemed, megpihenni tért dolgos kezed. Drága Jó Édesanyánk, Isten Veled! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága Édesanyánk, Anyósunk, Nagymamánk, Dédink, Rokonunk, Gerencsér Nándorné életének 86. évében csendesen elhunyt. Temetése az árpási temetőben 2020. november 25-én, szerdán 13.30 órakor lesz. Előtte engesztelő szentmise az egyedi templomban 12.30 órakor. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, pihen a szív, mely értünk dobogott. Számunkra te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy férjem, édesapám és rokonunk, HERBSZT JÓZSEF fertődi lakos életének 63. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. november 26-án 14 órakor lesz a fertőszéplaki temetőben. Előtte, 13.30 órakor engesztelő szentmisét mondatunk a fertőszéplaki templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
,,Váratlanul ért halálod, búcsú nélkül mentél el, aludd szépen örök álmod, soha nem felejtünk el.” Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapám, apósom, egyetlen nagypapánk, dédink, testvérünk, sógorunk, keresztapánk és rokonunk, CZINDER KÁROLY életének 80. évében csendesen elhunyt. Drága halottunktól 2020. november 26-án 15 órakor veszünk végső búcsút a csornai Szent Antal-temetőben. Engesztelő szentmise a temetés napján, 14.15 órakor a premontrei templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Eltávoztál közülünk, lelked már csillagként ragyog, Téged soha el nem felejtünk, szívünkben él tovább mosolyod. Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szeretett Férjem, Édesapánk, Apósunk, Nagypapánk és Rokonunk, BEDNÁR JÓZSEF Festő utcai lakos életének 69. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2020. november 27-én, pénteken 14 órakor lesz a győr-újvárosi temetőben. Engesztelő szentmise lelki üdvéért a temetést követően, 15 órakor lesz Győrben, a Kossuth utcai katolikus templomban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, sírjára a kegyelet virágait elhelyezik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
„Váratlanul ért halálod, búcsú nélkül mentél el, aludd szépen örök álmod, soha nem felejtünk el.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapánk, testvérem, sógorom, rokonunk és ismerősünk, BÖRÖCZKY GÁBOR markotabödögei lakos életének 62. évében váratlanul elhunyt. Temetéséről későbbi időpontban intézkedünk. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordunk némán, csendesen. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapánk, nagypapánk, keresztapám és unokatestvérünk, DÉNES ISTVÁN écsi születésű, volt ménfőcsanaki lakos életének 66. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2020. november 25-én, szerdán 13 órakor lesz a győr-ménfőcsanaki Hegyalja úti temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
„Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek, örökké él, kit igazán szeretnek.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapám, papikám, HIDI GÉZA 79 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. november 27-én, pénteken 13 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS GÁBOR máriakálnoki lakos életének 73. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása szűk családi körben november 25-én, szerdán 14 órakor lesz a mosoni temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédnagymamánk, üknagymamám, testvérem, keresztanyám, nagynénink, rokonunk és ismerősünk, KOZMA LÁSZLÓNÉ „Margit néni” életének 90. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. november 25-én, szerdán 15 órakor lesz a győrszentiváni régi temetőben. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Én nem haltam meg. Az, ami nektek voltam, még mindig vagyok. Nevezzetek a nevemen, beszéljetek hozzám olyan könnyen és egyszerűen, ahogy mindig. Nevessetek és gondoljatok rám, hiszen én itt vagyok veletek, csak én az út másik oldalán megyek. Isten akaratát elfogadva, szomorú szívvel tudatjuk, hogy OROZ FLÓRIÁNNÉ Emike türelemmel viselt betegség után, 87 éves korában hazatért az Úrhoz. Temetése 2020. november 26-án 12 órakor lesz a nagybajcsi temetőben, családi körben. Az engesztelő szentmisét 13 órakor mutatjuk be a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás, valamint a szertartáson való részvétel során kérjük a járványügyi szabályok betartását. Gyászoló család
„Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben őrzünk mélyen, csendesen. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szeretett Édesapánk, Apósom, Nagypapánk, Dédpapánk, Testvérem és Rokonunk, ÖZV. FARKAS SÁNDOR életének 91. évében csendesen elhunyt. Szeretett halottunktól végső búcsút a mosonújhelyi temetőben veszünk 2020. november 25-én, szerdán 15 órakor. Gyászmise a helyi templomban lesz 14.15 órakor. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a temetésén megjelennek, sírjára a szeretet virágait elhelyezik. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család
„Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, dédmamánk, ÖZV. SCHLOSSER MIHÁLYNÉ életének 90. évében csendesen elhunyt. Utolsó útjára szűk családi körben kísértük édesapánk mellé a hegyeshalmi temetőben. Gyászoló család