Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Gyere Gyuri Győrbe, Győrkőcfesztiválra! (fotók, videó)

Győr - Gyuri Győrbe és Kata, Julcsi, Tibi is... - szólt a II. Győri Győrkőcfesztivál hirdetése és még az ország távolabb eső részeiből is érkeztek a meghívásra lurkók és szüleik.


Már szombaton úgy tűnt, megdől a tavalyi látogatórekord, s legalább tízezer gyermek szórakozik a Rába-parton a három napos program alatt. A baba-beach, a gólyalábazás, a mocsárjárgány, a pancsolda, a békakatapult, a vízibombázás, a kézzel hajható vízibiciklik, a lovagi, reneszánsz játékok, a szökdeléses kincskeresés ma is várják a kisebbeket és játékos kedvű felnőttkísérőiket, akiket a csemeték a szülőmegőrzőben is hagyhatnak.

Galéria! Fotók: Krizsán Csaba


Ilyen fesztivál nincs több hasonló az országban - állítják az édesapák és édesanyák, akiket a kettős hídon kérdeztünk véleményükről és azt is
elmondták: ennyi mindent egy helyen nem tudnának megadni szemük fényeinek, persze, hogy elhozták őket a győrkőcparadicsomba, ahol az is bátorrá, jókedvűvé teszi a gyerekeket, hogy sokan vannak együtt. 
Mosolygyűjtő óriástablóik házfalakat borítottak be már tegnap is...


Korábban:

Az idei Győrkőcfesztivál ideje alatt a fesztivál központját, a győri Bécsi kapu teret csónakázótóvá változtatják át a szervezők, ahol gyerek-vízibicikliversenyek várhatók!

Tíz helyszínen, 1000 program!
Zsebpénz nem kell, mert ingyen van! Egy mosolygós fotó a belépő, ezért karszalagot kapnak a gyerekek. Ezzel sok kedvezmény várja őket.
Bővebb információ: www.gyerkocfesztival.hu

Figyelem, helyszínek egy helyen, csak kicsit máshol!
A Győrkőcfesztivál helyszínei döntően Győr belvárosában, a Rába partján találhatóak. Bár a Radó-szigetet elöntötte az ár, de a környék, a Klastrom Szálló előtti szakasz, a Bécsi kapu tér, a Rába kettős híd, amelyet lezárnak a fesztivál idejére, valamint az újvárosi vízparti terület megszámlálhatatlan programmal várja a kicsiket és nagyokat.

Útlezárások várhatóak!
A Győrkőcfesztivál ideje alatt 2009. július 3–5. a Rába kettős híd a forgalom elől jelentős mértékben le lesz zárva. Ezt a területet érdemes autóval elkerülni.

Videó: Cseh Róbert


Péntek – nyitány
18.30–22.30 Megnyitó
Helyszín: Rába kettős híd melletti óratorony, színpad
18.30 Palya Bea-koncert: Álom, álom kitalálom
20.00 Zene-bona, szana-szét – a Honvéd Táncszínház előadása.
21.30 Megnyitóünnepség, ahol gyerkőcöket köszönti és a város kulcsát átadja Borkai Zsolt polgármester úr.
21.45 Tűzijáték (amennyiben az árvízi helyzet lehetővé teszi a Radó-szigetről fellövést).

Galéria!


Gyerkőcjátékok

Szombaton 10.00–20.00-ig, vasárnap 10.00–18.00-ig

Központi kikötő – Bécsi kapu tér
Információ, szülőmegőrző; Katlan Tóni konyhája, csónakázótó – vízibiciklik, strandjátékok, cirkuszi képmutogató – Tintaló Társulás, mosolyalbumok.

Hullámtörő – vízi színpad
Csipkerózsika – Honvéd Táncszínház, csak szombaton, 21.00

Úszó erőd – Vaskakas Taverna
Hűsölő, Bütykölde – kézművesjátszóház – Kaptár Egyesület

Dokkszínpad – ágyúk
Bábszínházi előadások, koncertek: Mutatványos vitézek – Vojtina, bsz., Vitéz László – Pályi János, Piripócs – Teatrino Kisszínpad, János Vitéz, A helység kalapácsa – MárkuSzínház, Három kismalac – Bóbika Bsz., Ládafia mesék – Kabóca Bsz., Hoppá, hoppá – Mesebolt bsz., Farkasbarkas – Kabóca bsz., Hegyen völgyön – Gulyás László, Cipity Lőrinc – Szalóki Ági (időbeosztás a helyszínen).

Furfangos sziget – várudvar
Játékos tudomány – A fizika csodái szabadtéren

Hídi vásár – Rába kettős híd
Kézművesvásár csak gyerekeknek, ökojátékok és napelemes autó – Reflex Környezetvédő Egyesület

Kincses sziget – Radó-sziget (NY)
Haribo Gyereksziget – légvárcsodák, Mesés kalandjáték – Bóbita bsz., Kukucskajáték – Bábakalács bsz., Tekergőtér – Grosschmid Erik, Reneszánsz játékok – Vojtina bsz., Kukucska-zenélő doboz – Csortán Zsóka, Vízvarázslat – Mokka Csoport, Bilibáncs Hörpölde és Hammolda

Csodasziget – Radó-sziget (K)
Orbittal a Fogszú Banda ellen!, Bababeach – Vidám Kölykök Egyesülete, Logikai játékok – Mátrai Zsolt, Mulungu zsonglőrjátszóház

Locs-pocs sziget – uszoda
Retró strand – Rába Quelle élményfürdő, Locs-pocs parti – Gézengúz Alapítvány

Matrózcirkusz – kőtár előtt
Mulungu CirkuSzínpad (csak szombaton), Mályki és társai – diabolobemutató és törpeshow, Méhes Csaba – vidám pantomimműsor, Taurin Cirkuszcsoport – akrobatika, Egykerekűsök bemutatója... és bohócok, bűvészek, zsonglőrök... (időbeosztás a helyszínen).

Rejtelmes sziget – Xantus János Állatkert
A Virágpiacról induló Győrkőcvonattal megközelíthető.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatás egy mosonmagyaróvári rendelőben

Szalay Ivettet, a Diamant Dent ügyvezető igazgatóját kérdeztük a fogászatról, szolgáltatásaikról. Tovább olvasom