PR

2019.04.17. 02:00

Fogynak a kedvező árú lakások Győrben - A nagycsaládosok nem várhatnak a döntéssel az áfa változása miatt

Az új építésű ingatlanok támogatásában bekövetkezett változások miatt rövidesen kifutnak a kedvező, 5%-os áfával kínált lakások. Ha társasházi lakást vásárolna Győrben, ne habozzon, még találni magas minőségben kivitelezett, többszobás új építésű ingatlanokat!

Az ingatlanpiaci szakemberek arra buzdítanak, hogy minél előbb vásároljuk meg álmaink otthonát. Az áfatörvény változása miatt 2020-tól óhatatlanul drágulni fognak az ingatlanok – ezt sokan felismerték, és máris szűkült az 5%-os áfával kínált ingatlanok választéka.

 


A csokot igénylőknek nem érdemes várniuk, amennyiben a teljes támogatási összeget igénybe szeretnék venni. Minél későbbi fázisban, minél magasabb készültségi fokban szerződnek a kivitelezővel, annál inkább kockáztatják a maximálisan megadható csokos támogatásukat.

 

Az áfa változása főleg a nagyobb alapterületű, többszobás, nagyobb családos vásárlókat fogja érzékenyebben érinteni, esetenként akár 7–10 millió forinttal többért juthatnak hozzá egy 60 négyzetméteres, 2 szoba-nappalis lakáshoz.

 

Bodor Gergőt, a győr-belvárosi Amadé-házakat építő Amadé Projekt Kft. ügyvezetőjét kérdeztük személyes tapasztalatairól.

 

„Saját ingatlanjaink eladásaiban is érezzük, hogy közelítünk az utolsó utáni pillanatokhoz. Elsőként a kisebb alapterületű lakásaink fogytak el, 2019-ben pedig fokozott érdeklődés mutatkozik a nappali + 2–3 szobás otthonainkra. A nagycsaládosok tudják, hogy sokat nem várhatnak a döntéssel az áfa változása miatt, de ezenfelül is egyre tudatosabbak, keresik a minőséget és a legjobb ár-érték arányt. Az Amadé lakásai például azért rendkívül felkapottak, mert hővisszanyerős szellőztetőrendszerrel és teljes felületű padlófűtéssel kerülnek átadásra úgy, hogy a piaci átlagárakon kínáljuk őket, ráadásul Győr belvárosában. Jellemzően a saját részre vásárló családosok ideális lakhelye vagyunk, nekik most jött el a vásárlás pillanata" – mondta Bodor Gergő.

 

Amennyiben az Amadé Házak többszobás otthonai felkeltették az érdeklődését, keressék közvetlenül az építtetőt a legjobb ajánlatokért! www.amadegyor.hu

Tel.: +36-30/216-5563

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában