PR

2017.07.10. 02:00

Fáj a foga? Jöjjön aznap!

A győri Angel DentiArt Klinika új szolgáltatásként bevezeti az aznapi fájdalomcsillapítást, amelynek célja, hogy minden páciens - aki sürgős ellátást igényel - még a fogfájás jelentkezésének napján hatékony kezelésben részesüljön.

Dr. Csupor Péter, Gecsei-Luif Katalin, Horváth Katalin

A fogorvosi praxis egyik kihívása a kezelések időpontjainak pontos betartása. Számos oka lehet annak, hogy a páciensnek a tervezettnél több időt kell a várószobában tölteni. Ilyen például, ha a megbeszéltnél több kezelést szeretne az előző páciens, ha késik, vagy akár új pácienst hoz magával bejelentés nélkül. Ezenfelül a fogorvosi rendelőkbe mindennap számos telefonhívás érkezik fájdalomtól szenvedő páciensektől. Nehéz döntés elé állítja ez a gyakorló fogorvost, aki egyrészt szeretne segíteni a fogfájós pácienseken, másrészt nem akarja megváratni a már időponttal várakozókat sem. Egy jól működő praxisban leghamarabb 2–3 héttel korábban kaphat időpontot a jelentkező, ami egy akut fogfájás esetén elfogadhatatlan. Ennek a problémának a kiküszöbölésére vezeti be az Angel DentiArt Klinika legújabb szolgáltatását, az aznapi fájdalomcsillapítást. Célunk tehát az, hogy minden páciens – aki sürgős ellátást igényel – még aznap megfelelő kezelésben részesüljön. Ezért a rendelési idő végén mindennap tartunk fent helyet az aznap telefonáló fogfájós páciensek számára, legyen szó már régóta a rendelőnket látogató páciensről, vagy olyanról, aki aznap hallott rólunk először.


Ez a kezelés az egyszerű töméscserétől a gyökérkezelésen át a foghúzásig sokféle lehet, klinikánk széles körű szolgáltatásai a szükséges beavatkozások jelentős részét lefedik. A gyökérkezeléseket gépi módszerrel végezzük, ami jelentősen csökkenti a kezelés időtartamát, és növeli a fog gyógyulási esélyeit. A 3D-CT berendezésnek köszönhetően könnyen felderíthetők olyan problémák, amelyek nem múló, erős fogfájdalmat okoznak, mint például a rossz gyökértömés, a feltáratlan gyökércsatorna vagy a nem előtört bölcsességfog.

 

Dr. Hoffer László, Fodor Zsuzsanna

Dr. Hoffer László, Fodor Zsuzsanna

Ha a foghúzás már elkerülhetetlen, a fog pótlására több lehetőséget kínálunk a már hagyományosnak mondható fix hídtól kezdve az implantátumon rögzített koronákig. A kor követelményeinek megfelelően az Angel DentiArt Klinikán több implantátumrendszert használunk, az alkalmazott módszer kiválasztását mindig a páciens igényeinek figyelembevételével végezzük. Lehetőség van a többi között úgynevezett navigált implantációra, amelynek során (megfelelő csontkínálat esetén) az implantátumot vágás nélkül tudjuk beültetni a CT által megtervezett pozícióba. Amennyiben fogágybetegségben szenved a páciens, akkor a számukra kifejlesztett implantátumrendszerrel dolgozunk, ennek keretében a foghúzással egy időben helyezzük be az implantátumot, és egy héten belül fix fogpótlással látjuk el a beteget.


Természetesen nem szabad elfeledkezni az évenkénti kontroll fontosságáról, ennek során röntgenfelvétel készül, és fogkő-eltávolítást is végzünk. Ha azonban már megtörtént a baj – és azonnali segítségre van szüksége –, keresse bizalommal az Angel DentiArt Klinikát!

(X)

 

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén, kérdezzen egyenesen az orvostól, vagy

 


Angel DentiArt Clinic

 

+3696 320 234

Cím: 9022, Győr Lukács Sándor utca 19. 

 

Vezető Orvos Dr. Csupor Péter

(fogszakorvos,implantológus)


Fogszakorvos: Dr. Hoffer László 

 Tel: +3630 256 10 57 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában