Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Égig Érő Fa – angol-magyar két tannyelvű családi napközi, egész napos óvoda

Az Égig Érő Fa családi napközi óvodáskorú gyermekeknek, Győr-Gyárváros csendes, nyugodt környezetében, az állatkerthez, korcsolyapályához közel, ami egy kertes családi házban üzemel.

A gyárvárosi ház belső kialakítása modern, igényesen felszerelt. Hatalmas, árnyas kert veszi körül. Mindenhonnan könnyen megközelíthető.
Az angol szellemiségű családi napközi a magyar óvodai programba ágyazva működik. 2-7 éves korig várják a kisgyermekeket, a sajátos nevelési igényűeket is.

Minden gyermek tehetséges. Ebben az oviban arra próbálnak meg minél előbb rájönni, hogy miben, s ezt a képességet fokozottan fejlesztik mindenkinél, egyénileg is. Nap mint nap adódik erre alkalom, hiszen egy csoportba 5-7 gyermek jár. Két tannyelvű foglalkozás zajlik, gyermeke észrevétlenül, játék és a mindennapi tevékenységekhez kötődően tanul meg angolul. A két nyelven történő nevelés kiválóan alkalmas a kommunikációs képességek, valamint a figyelem, sőt a logikus gondolkodás fejlesztésére.

Fontos megjegyezni, hogy a gyerekek nem keverik össze az angol és a magyar nyelvet, sőt előnyükre válik, hiszen aki így nő fel, a későbbiekben sokkal fogékonyabb a nyelvtanulásra.

A családi napközi nem közintézményben üzemel, hanem családi házban, így a gyerekeknek lehetőséget kínál arra, hogy betekintést nyerjenek egy másik család életébe, s annak részévé is váljanak. A lurkók mindennap családi, szeretetteljes légkörben és exkluzív környezetben játszhatnak, a családtagokat rendszeresen hazavárják, és örömmel tevékenykednek velük is.


A szülőkkel szoros a kapcsolat, nagyon jó az együttműködés a nevelés területén is. Az óvodába történő beszoktatás rugalmas. Mindenben igyekeznek alkalmazkodni a szülőkhöz, nem kell teljes hónapot ott tölteni, ha nincs rá szükség, de akár fél nappal előbb is meg lehet beszélni, ha másnap igény van az ellátásra, vagy tovább kell maradnia a lurkónak.
Ha a szülő nem igényli a hosszabb ellátási időt, akkor lehetősége van gyermekét csupán egy-két órára elhozni az angol játszócsoportba.

A célok között szerepel az önállóságra nevelés az életkori sajátosság és egyéni igények figyelembevételével. Gyermeke adottságaihoz alkalmazkodó, személyre szabott képességfejlesztésben vehet részt, valamint iskola-előkészítés is folyik. A kicsiknek lehetősége adódik arra, hogy maguk válasszák ki a számukra megfelelő játékot, tevékenységeket. Kiemelt szerepet kap a fantázia- és kreativitásfejlesztés.


Fontos az egészséges étkezés, a mozgás, a sport megismertetése a gyerekekkel. A pedagógiai munkát szakember csapat irányítja. A szülők és gyermekek igényeihez egyaránt rugalmasan alkalmazkodnak az óvodában.

Konkrét foglalkozások:
- kistudós természeti, matematikai, fizikai megfigyelések, kísérletezések;
- zene, tánc, ének, mozgás;
- képzőművészet, népművészet, barkácsolás;
- bábjáték;
- szerepjáték;
- környezettudatos, egészséges életmódra nevelés;
- kisebb-nagyobb kirándulások, felfedezőutak – a környéken, természeti és kulturális kincsek nyomában;
- korcsolyázás (nyáron: görkorcsolyázás), úszás.

Életed minőségét a kisgyermekkori fejlesztés és élményeid határozzák meg!

Bővebb információ a www.egigerofa.hu oldalon található.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdély-térkép az újságárusnál

Folytatódik a Kisalföld akciója, melynek során térképpel lepjük meg olvasóinkat áruspéldányainkban. Tovább olvasom