Belegondolt már abba, miből fog megélni nyugdíjas korában?

Az előrejelzések szerint az állami nyugdíj rendszere egyre kevésbé lesz képes kiszolgálni az idősödő társadalmat, így egyénileg kell gondoskodnunk arról, hogy megfelelő életszínvonalat biztosítsunk magunknak időskorunkra.

 

Ön mivel szeretné eltölteni nyugdíjas éveit? Utazással? Esetleg egy új hobbinak hódolna? Szeretné, ha idősen is közel ugyanazon az életszínvonalon élhetne, mint most, és ne kelljen rászorulnia családja támogatására? Bármelyik is legyen a cél, itt az ideje, hogy bebiztosítsa magát!

Egyes felmérések szerint a születéskor várható élettartam egyre nő, ráadásul fejlődik az orvostudomány, így időskorban is megnövekszik azon évek száma, amit még aktívan tudunk eltölteni. A fentieken túl a tb-ellátás sem könnyíti meg a helyzetet, hiszen ha a várható életkor kitolódik, az állami orvosi ellátást is egyre több ember fogja gyakorlatilag igénybe venni. Ez olyan teher az állami egészségügy számára, amellyel hosszú távon nagy valószínűséggel nem lesz képes megbirkózni. Már most is azt látjuk, hogy sokszor nincs más megoldás, mint magánorvoshoz fordulni, de ezt egy kisnyugdíjból élő hogyan is tehetné meg?

S mi lehet a megoldás? Az, ha már most gondoskodunk magunkról, és nem mástól várjuk, hogy megoldják a problémáinkat, azaz már most elkezdünk takarékoskodni. Svájcban a szülők már gyermekeiknek is kötnek nyugdíjbiztosítást, ezzel is példát mutatva nekik.

Minél fiatalabb korban kezdjük meg az előtakarékoskodást, annál kisebb összeget elegendő félretenni havonta. Azonban minél nagyobb összeget tudunk megtakarítani, annál magasabb havi kiegészítéshez juthatunk majd nyugdíjas éveinkben.

Azt azonban, hogy mennyi pénz kell ahhoz, hogy nyugdíjasként a már megszokott színvonalon élhessünk, elég nehéz prognosztizálni. Egy biztos, minél több pénzt tudunk most megtakarítani, annál kellemesebben élhetünk nyugdíjas korunkban.

Az átlag életkort figyelembe véve a mostani nyugdíjkorhatár után még 16,5 évet él egy magyar ember. Ha azt feltételezzük, hogy a nyugdíjba vonulásunk után – amit a mostani nyugdíjkorhatár alapján 65 éves korban határoztunk meg – még 16,5 évig fogunk élni, akkor már akár havi 12.000 Ft-os megtakarítással is igen szép összeget tehetünk félre erre az időszakra. Természetesen ennél nagyobb összegű havi megtakarítás is vállalható, a lényeg, hogy rendszeres legyen.

A nyugdíjcélú megtakarítás az adózás szempontjából is kedvező befektetés, ugyanis a 2014. január 1-je után kötött nyugdíjbiztosítások éves díjának 20 százaléka, de legfeljebb évi 130 ezer forint visszaigényelhető a személyi jövedelemadóból.

Fontos azonban tudni azt is, hogy a nyugdíjbiztosítások nemcsak megtakarítást jelentenek, hanem életbiztosítási védelmet is, így nem árt, ha szakemberre bízzuk a megfelelő biztosítási termék és a havi összeg meghatározását.

De mi alapján válasszunk biztosítót? Milyen tényezőket kell figyelembe venni ahhoz, hogy jó döntést hozzunk? Miben más a SIGNAL IDUNA Biztosító?

A SIGNAL IDUNA nemcsak biztosítást, hanem a biztonság élményét kínálja!

Nincs sablonos, rutinszerű kiszolgálás, az ügyfél igényeire szabottan személyes vagy online kiszolgálást is tudunk nyújtani, legyen szó szerződéskötésről, a szerződés folyamatos kezeléséről vagy kárrendezésről. Az értékesítési pontokon évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink széles termékpalettával állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Célunk, hogy komplex biztosítási szolgáltatásainkkal hosszú távú védelmet nyújtsunk ügyfeleinknek mindarra, ami értéket jelent számukra: a családjuk anyagi biztonságára, a gyermekeik jövőjére, saját életük és egészségük megóvására, a nyugdíjas évek forrásainak előteremtésére éppúgy, mint az otthonuk és egyéb vagyontárgyaik értékmegőrzésére.

A SIGNAL IDUNA minőségi szolgáltatásait számos, az ügyfelek értékelésén alapuló szakmai elismerés is visszaigazolja: legutóbb az Év biztosítója 2019 díj Kárrendezés I. helyezés, Szolgáltatás II. helyezés.

Kérjen segítséget nyugdíjbiztosításával kapcsolatban akár személyesen is! Győr belvárosában, a Rákóczi utca 35. szám alatt, egy újonnan nyitott irodában várjuk Önt is, ahol kellemes környezetben és biztonságos módon tájékozódhat a lehetőségekről!

(x)

Ez után a dal után együtt sírt Kökény Attila és Curtis, a TV2 stúdiójában
Könnyeivel küszködve próbált szavakat találni Curtis produkciójára a Sztárban sztár zsűrije, Kökény Attila. A rapper elhunyt édesapjának énekelte Zorán slágerét. Mindenkit meghatott.
A Juventus nem bírt otthon a Veronával
Két győzelem mellett viszont harmadszor kellett megelégednie az egy ponttal.
Kiderült, hogyan halt meg a magyar kajakos. Felesége azonosította a holttestét (videó)
Tragikus motorbalesetben meghalt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes kajakos, 43 éves volt. A két éve Dominikán élő sportoló valószínűleg megcsúszott motorjával és egy oszlopnak csapódott, az életét már nem lehetett megmenteni, szörnyethalt – derült ki a TV2 Tények adásából.
Magabiztosan nyert az éllovas Real Sociedad
4-1-re győzte le a vendég Huescát.
Gyász
„,Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapánk, nagypapánk, apósunk és rokonunk, ANTAL TIHAMÉR életének 76. évében váratlanul elhunyt. Búcsúztatása 2020. október 28-án, szerdán 14 órakor lesz a bácsai temetőben. Engesztelő szentmise 13.30 órakor a helyi katolikus templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Hirtelen mentetek el, köszönni sem tudtatok, örökre lecsuktátok csillagszemeteket. Vigyázunk az álmaitokra… Ti csak aludjatok! Kedves szeretteink, isten veletek! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága szüleink, nagyszüleink, dédszüleim, apósunk, anyósunk, rokonaink és ismerőseink, CSISZÁR GYULA és CSISZÁR GYULÁNÉ volt tényői lakosok hosszú és fájdalmas betegség után elhunytak. Hamvasztás utáni búcsúztatásuk 2020. október 30-án, pénteken 15 órakor lesz a tényői katolikus temetőben. Előtte, 14.15 órakor engesztelő szentmisét mondatunk a helyi katolikus templomban. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjukra elkísérik őket, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Istenem, köszönöm, hogy a miénk volt, és az is maradt; mert aki szerettei szívében tovább él, nem hal meg, csak távol van. (Szent Ágoston) Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyám, nagymamánk, dédmamánk, anyósunk, FÁBIÁNKOVITS FERENCNÉ szül. Stipkovits Ágnes horvátkimlei születésű, hidegségi lakos 80 éves korában örökre megpihent. Temetése 2020. október 27-én, kedden 15 órakor lesz a hidegségi temetőben. Előtte engesztelő szentmise lelki üdvéért 14.30 órakor a helyi templomban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Lelked, mint fehér galamb, csendesen messzire szállt. Hiába keresünk, könnyes szemünk már többé nem talál. De tudjuk, hogy a csillagok között a legfényesebb Te vagy. Utat mutatsz, mert szívünkben örökké itt maradsz. Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága gyermekem, édesanyám, testvérem, sógornőm és rokonunk, TÓTH GABRIELLA volt Interspar-dolgozó életének 48. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 28-án 15 órakor lesz a fehértói temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. Ők itt maradnak bennünk csöndesen még. (Juhász Gyula) Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LÁSZLÓ GYÖRGY a volt Utasellátó dolgozója életének 66. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 29-én, csütörtökön 11 órakor lesz a győr-szabadhegyi Szabadi úti temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Ő már ott van, ahol nincs fájdalom, örök álmát őrizze béke és nyugalom. Mély fájdalommal tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesanyám, ICSEY GYULÁNÉ szül. Sőrés Katalin életének 79. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 29-én, csütörtökön 13 órakor lesz a Szentlélek-templomban, szentmisével egybekötve. A részvétnyilvánítás mellőzését kérem. Gyászoló gyermeke
„Szíved pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága Édesanyám, Anyósunk, Nagymamánk, Nászasszonyom és Rokonunk, NAGY LUKÁCSNÉ szül. Lép Rozália életének 84. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2020. október 28-án, szerdán 15 órakor lesz a kunszigeti temetőben. Előtte engesztelő szentmise lelki üdvéért 14.15 órakor lesz a kunszigeti Szent Antal-kápolnában. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, sírjára a kegyelet virágait elhelyezik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Ezúton értesítünk mindenkit, aki ismerte, hogy EGRESITS ISTVÁNNÉ szül. Kovács Anna „kis Panni óvó néni 2020. október 14-én örökre lehunyta szemét. A gyászmise 2020. október 30-án 13 órakor lesz a nádorvárosi Szent Kamillus-templomban. Temetésére az altemplomban kerül sor, szűk családi körben. Gyászolják: férje, leánya, veje, unokái, dédunokái
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szeretett Feleségem, Édesanyánk, Anyósom, Nagymamánk, Keresztanyánk és Rokonunk, BABARCZI LÁSZLÓNÉ szül. Németh Mária Julianna agrármérnök, mérnöktanár, a fertődi általános iskola és a Szabadhegyi Közoktatási Központ egykori tanára, a Babarczi Pincészet társalapítója életének 74. évében csendesen elhunyt. Temetése 2020. október 28-án, szerdán 15 órakor lesz Győrújbaráton, a nagybaráti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájdalommal tudatom, hogy fiam, GŐSI REZSŐ életének 57. évében tragikus körülmények közt elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 28-án, szerdán 15 órakor lesz az óvári temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, dédmamánk, FARKAS JÁNOSNÉ szül. Mikusi Magdolna 88 éves korában örökre megpihent. Temetése 2020. október 22-én szűk családi körben megtörtént a soproni Szent Mihály-temetőben. Gyászoló család
Fájó szívvel emlékezünk POREIDER FERENC és POREIDER FERENCNÉ Francia Ida haláluknak 10. évfordulójára. Hiányoztok annyira fáj, hogy sírni muszáj. Ha reszket a szív és reszket a száj. Hát ne rója fel senki nekem Ha mindig befelé könnyezem. Nagyon hiányoztok drága Szüleim!!! Már 10 éve... Gyászoló családotok
Fájó szívvel emlékezünk, KOVÁCS SÁNDOR ZOLTÁN halálnak 3. évfordulóján. Egy könnycsepp a szemünkben érted él, egy gyertya az asztalon még érted ég. Egy fénykép, mely őrzi emléked, s egy út, mely elvitte az életed. A bánat, a fájdalom örökre megmarad, mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad. Szerető családod
MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Bruckner Károly (1951 - 2019) halálának 1. évfordulójára. Lelked, mint fehér galamb, csendesen messzire szállt. Hiába keresünk, könnyes szemünk már soha nem talál. De tudjuk, hogy a csillagok közt a legfényesebb Te leszel, utat mutatsz, mert szívünkben mindörökké létezel. Soha el nem múló szeretettel: Testvéred Annus, Dávid, Péter és családja
Soha el nem múló szeretettel emlékezünk TORNYOS ISTVÁNNÉ szül. Hajnóczky Márta születése 63.-ik, házassága 45. évfordulója alkalmából. Fekete hajú szakmunkás tanuló voltál mikor az általam vezetett autóbuszon megláttalak téged. Majd barátságunk szerelemmé érett és összeházasodtunk. De 45 év telt el azóta, jöttél velem sok gondon és örömön át. Ameddig élek a régi diáklány maradsz nekem. Nagyon hiányzol nekünk Szerető férjed, lányod Krisztina, unokáid: Boglárka, Gabriella,Lóránd, fiad: István