Szponzorált tartalom

2020.04.06. 13:27

Az illóolajok varázslatos hatása

Essential oil and lavender flowers

Fotó: JIRI HERA

Azt már régóta tudjuk, hogy az illóolajok rengeteg mindenre jók. Nem hiába jelent meg az aromaterápia, mint igen hatékony kiegészítő kezelés nagyon sok lelki és testi betegség esetén. Nem is beszélve arról, hogy elég csupán pár csepp a párologtatóba és csupán pár perc múlva már csodás illatok árasztják el az otthonunkat.

Bizonyított tény, hogy a különböző fények és illatok is rendkívül hatásosak lehetnek egyes betegségek esetén, a gyógyszerek kiegészítéseként vagy olykor azok helyett is. Természetes mivoltuknak köszönhetően pedig nem kell tartanunk a mellékhatásoktól sem. Ezeket tudva nem is csoda, hogy annyian vannak, akik a fény- és aromaterápiától remélik a javulást, mielőtt még a végső megoldásként a tablettákhoz nyúlnának. Sőt, még akkor is nagyon hasznos lehet a különböző olajok megvásárlása, ha jelenleg semmi problémát nem észlelünk. Csak egy nagyon egyszerű példát említve, ami a legtöbbünkre igaz lehet, a stressz majdhogynem mindenki életében jelen van. Kinek jobban, kinek mérsékeltebben, ez sok mindentől függ, abban viszont megegyezhetünk, hogy egy-két nyugodt hangulatban eltöltött este senkinek sem árt. Különösen egy húzósabb nap után. Ezt a hatást pedig csak fokozzák a stressz csökkentésében hatásos illóolajok.

Melyik illóolaj mire jó?

Egyes illóolajokhoz természetesen különböző gyógyhatások is társulnak. Az előbbi példánál maradva, a stressz csökkentéséhez tökéletes választás a levendula illóolaj, amely képes megnyugtatni az idegeket. Szintén nagyon népszerű a borsmenta használata, különösen a megfázásos időszakban, mivel ez a típus hatásos a légutak tisztításában. Érdemes átolvasni a medinatural.hu weboldalt, ahol megismerkedhetünk az egyes illóolajokkal és azok hatásaival.

Teafaolaj hajra és bőrproblémákra

Az ausztrál teafa, azaz melalecua alternifolia és az ebből készített illóolaj az utóbbi években különleges figyelmet kapott az aromaterápia rajongóitól, ugyanis rengeteg területen észbontó eredményeket képes produkálni. Egyrészt tökéletes a fertőzések helyi kezelésére, de eredményesen küzdi le a különböző gombákat is. Ezt a tulajdonságát kihasználva kezdték el a problémás bőrön is tesztelni a tea tree kivonatot, méghozzá kitűnő eredménnyel. A teafaolaj ugyanis azon különleges kivonatok közé tartozik, amiket mindenféle hígítás nélkül is rá lehet kenni a bőrre. Tökéletes segítőtárs a pattanások elleni harcban, de a zsírosodásra hajlamos haj kezelésében is remekül helytáll. Mindeközben pedig nem szárítja a bőrt, így abszolút aduásznak mondható.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában