támogatott tartalom

2020.12.01. 06:44

Az „EU-pénz” nem adomány, hanem jogos járandóság

A miniszterelnök vétójogát gyakorolva megálljt parancsolt az Európai Unió túlkapásainak. Németh Zoltán, a megye elnöke világossá és közérthetővé tette, hogy mit is kell érteni „EU-s forrás” alatt és miről szól valójában a jogállamisági vita. Fontos, hogy tudjuk: a magyar kormány ezúttal is értünk küzd.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke

Fotó: Csapó Balázs

Először is tisztáznunk kell, hogy nincs olyan, hogy „uniós pénz”. Hogy miért? Azért, mert Magyarország minden évben nemzeti jövedelmével arányos hozzájárulást (tagdíjat) fizet az Európai Unió tagjaként. Emellett lemondunk a vámokból és egyéb, adókból származó bevételekről és költünk az EU-s intézmények fenntartására. Ezek alapján talán érthető, hogy az „uniós pénz” nem jótékonysági adomány, hanem járandóság, ami a magyar költségvetés szerves részét képezi.

Mondvacsinált ürüggyel fejlesztési pénzek visszatartása

A jogállamisági vita pedig arról szól, hogy a liberális politikusok olyan szabályokat akarnak bevezetni, amelyek alkalmasak arra, hogy mondvacsinált ürüggyel vissza lehessen tartani a jogos járandóságainkat.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke

Vegyünk egy példát! Egy ellenzéki képviselő betör a köztelevízió székházába, ott randalírozik, provokálja a rendőrséget, de azok nem állnak kötélnek. Ekkor tarkóra tett kézzel hasra fekszik és lefotóztatja magát olyan pozícióban, mint ahogy az elfogott bűnözőket látjuk. A közösségi oldalakon futótűzként elterjednek ezek a hatásvadász, könnyen félreértelmezhető fotók, amik nyomán egyből elkezdenek olyan hazugságokat szajkózni, hogy „Magyarországon nincs demokrácia”. A brüsszeli bürokraták pedig gyorsan megállapítják, hogy jogállamisági hiányosságok vannak, majd leállítják a járandóságaink kifizetését.

Lényegében tehát a tudatos ellenzéki politikai show-műsor miatt fagyasztják be a fejlesztési forrásokat, aminek következményeit a települések fogják elszenvedni azzal, hogy nem lesz korszerű orvosi rendelő vagy elúsznak a házak és pincék, mert nincs pénz a csapadékcsatorna megépítésére.

Királyságok, monarchiák, uralkodók

Orbán Viktor pontosan tudja, hogy a vidéken élők számára mennyire sokat jelent egy bölcsőde megépülése vagy a csapadékvíz-elvezetési gondok megoldása, s éppen ezért mindent megtesz, hogy a jogos pénzeinket ne tagadhassák meg tőlünk. Határozott fellépéséért viszont komoly rágalmak érik őt és a magyar demokráciát.

Pedig ma is vannak olyan EU-s tagállamok, ahol még mindig feudális viszonyok működnek (pl. Spanyolország, Dánia, Hollandia, Svédország vagy Belgium). S tudjuk, a királyságban uralkodó van, az állampolgárok pedig tulajdonképpen alattvalók.

Franciaországban Emmanuel Macron köztársasági elnöknek – aki mellesleg Andorra hercege is – alap-

esetben egy személyben sokkal nagyobb hatalma van, mint veszélyhelyzet idején rendkívüli felhatalmazással az egész magyar kormánynak. Gondoljunk csak bele, hogy ezek az elmaradott berendezkedésű országok oktatnak ki bennünket a korszerű demokráciáról.

Az ellenzék külföldről támadja hazánkat

Az EU egy hasonlattal élve olyan, mint amikor egy társaság közösen bográcsgulyást készít. Mindenki hoz alapanyagot és az ételt együtt főzik meg. A jogállamisági vita pedig az lenne, hogy amikor elkészült az étel, akkor páran utólag meghatározhatnák, hogy például akinek bajsza van, az nem ehet belőle. Aztán egy másik alkalommal meg a barna hajúak nem kaphatnának. A lényeg, hogy mindig lehessen találni valami koholt okot, hogy akit nem kedvelnek, azt ki lehessen golyózni.

Sajnos a magyar ellenzéki képviselők hazájuk ellen fordulva inkább a globalista üzleti világ érdekeit képviselik és kiszolgálják csak azért, hogy aztán politikai hatalmat szerezzenek saját maguknak. Azt javaslom, hogy nézzen magába minden ál- és rémhírterjesztő politikus, aki ehhez az ízléstelen játszmához hozzájárul, s aki politikai érdekből, gazdasági támogatásért cserébe külföldön hazánkat sározza. Mert ezzel a településfejlesztési pénzek lehívását veszélyeztetik.

Lesznek fejlesztések

Nem hagyhatjuk, hogy az uniót szubjektív, részrehajló alapokra helyezzék, mert akkor nagyon könnyen üzleti vagy politikai célokra, sőt, akár nemzeti kormányok megbuktatására is ki lehet használni. Nem hagyhatjuk magunkat zsarolni csak azért, mert nemet mondunk az illegális bevándorlók szervezett betelepítésére. Nem engedhetjük meg azt sem, hogy különféle ürügyekkel visszatartsák Magyarország jogos járandóságait, miközben a migrációs nyomás mellett a koronavírus okozta gazdasági válsággal is meg kell küzdenünk.

Meggyőződésem, hogy együtt képesek leszünk kilábalni mindebből. Győr-Moson-Sopron megyében továbbra is lesznek fejlesztések, a következő uniós ciklus forrásait pedig hasznosan, gazdaságfejlesztési célokra és a megyei emberek javára fogjuk fordítani.

A cikk a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában