Szponzorált tartalom

2020.04.01. 17:51

Autómentés, ha az úton éri a baj

Az autómentés egy olyan szolgáltatás, amire a sofőröknek sajnálatos módon sokkal többször szükségük van, mint azt gondolnák. Bármennyire is óvatosan vezetnek, bármilyen körültekintőek is a KRESZ szabályainak betartásakor, akkor sincs garancia arra, hogy elkerülik a baleseteket. Amikor pedig megtörténik a baj, akkor szinte mindig azonnali segítségre van szükség, elvégre a gépjármű nem maradhat huzamosabb ideig az úttesten.

Broken car on flatbed tow truck being transported for repair

Fotó: THAM KEE CHUAN

 

Jobb félni, mint megijedni

Amikor szóba kerül az autómentés, akkor sokan csak legyintenek rá, mondván, hogy velük úgysem történik olyan baleset, ami indokolttá tenné az autószállítás, mint szolgáltatás igénybevételét. Pedig a tapasztalatok pontosan az ellenkezőjét mutatják: a szerencsétlenség tényleg bárkivel megtörténhet. Elég, ha egy másik autó sofőrje nem figyel, elvéti a kanyart vagy lesodródik az úttestről, esetleg más olyan körülmény áll fent, ami miatt elkerülhetetlenné válik az ütközés. Ilyenkor hiába tartjuk be a szabályokat, hiába vezetünk óvatosan, mi is a baleset elszenvedőjévé válunk.

Ha az autónk használhatatlanná válik, esetleg teljesen totálkáros lesz, akkor azonnal hívni kell valakit, aki jön egy megfelelő méretű trélerrel, és elvontatja a gépjárművet. Ideális esetben a mentés a balesetet követően a lehető leghamarabb megtörténik, és ismét ,,tiszta” lesz az út. Ilyenkor ugyanis számolni kell azzal, hogy az összeütközött gépkocsik eltorlaszolják az úttestet a többi autós előtt, ami lehetetlenné teszi számukra az áthaladást.

Autómentés 0-24 időtartamban

Balesetek bármikor történhetnek, még akár az éjszaka kellős közepén is, amikor már nem akarjuk zavarni a barátainkat, ismerőseinket, akik esetleg ki tudnának menteni szorult helyzetünkből. Az éjjeli órákban már nem biztos, hogy felveszik a telefont, esetleg más okból kifolyólag nem tudnak segíteni (pl. nincs trélerük az autószállításhoz). Ilyenkor érdemes egy olyan szolgáltatót keresni, aki vállalja, hogy az autómentést 0-24 órában elvégzi. Ilyen például az automentokereso.hu oldalon elérhető cég. A balesetet követően persze nehéz megfontolt döntést hozni, érdemes inkább előre beírni a noteszünkbe, telefonunkba ezen megbízható autószállító elérhetőségét.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában