PR

2014.12.10. 14:48

Audikat és Mercedeseket is ˝vonatoztatnak˝

A DB Schenker a világ egyik legnagyobb logisztikai és szállítmányozással foglalkozó vállalatcsoportja. A céghez tartozó DB Schenker Rail Hungária Kft. megnyitotta új irodáját Győrben, a Leier City Centerben.

kisalfold.hu


Az ünnepélyes megnyitón Németh Nándor, a DB Schenker Rail Hungária Kft. ügyvezetője elmondta: vállalkozásuk az elmúlt tizenhárom évben jelentős fejlődésen ment keresztül. 2001. december 12-én 25 millió Ft törzstőkével a német DB Cargo AG. alapította a Logistic Center Hungária Kft.-t. Ekkor a cég fő profilja a német tulajdonú Audi Hungaria Motor Kft. vasúti rendezési feladatainak elvégzése volt. A kft. ma már több telephelyet létesített Magyarországon: Kecskeméten, Foktőn, illetve Debrecenben, és az Audi mellett már a Mercedes-gyár vasúti szállításait is intézik, valamint szállítmányoznak a Glencore számára.

Az iroda megnyitását jelképező szalagot a meghívott vendégek jelenlétében Németh Nándor, Hans-Georg Werner és Fekete Dávid vágta át. Fotó: Bertleff András

Az iroda megnyitását jelképező szalagot a meghívott vendégek jelenlétében Németh Nándor, Hans-Georg Werner és Fekete Dávid vágta át. Fotó: Bertleff András
A cégvezető kitért arra, hogy 2012 júniusában változott a nevük DB Schenker Rail Hungária Kft.-re, amelyben 100 százalékos tulajdonjoggal immár a DB Hungaria Holding Kft. rendelkezik. A DB Schenker Rail Hungária Kft. fő profilja a telephelyeken lévő vasútüzemek kiszolgálása maradt, de az elmúlt években egyre fontosabb szerephez jutottak a cég életében az egyéb szolgáltatások az ország egész területén. „Sok helyen vagyunk jelen az országban. Ezért is keresnünk kellett egy központot, ahonnan irányítjuk a munkákat. Mi Győrt választottuk. Győr a DB Schenker Rail Hungária magyarországi fővárosa" ‒ mondta.



A DB Schenker Rail Hungária Kft. győri irodaavatóján jelen volt a német anyacég igazgatótanácsának tagja, Hans-Georg Werner is, aki elmondta, hogy egy olyan világcégnek, mint a DB Schenker a munkájához és ügyfeleihez is méltó irodában kell tevékenykednie. A Leier City Centerben ilyen helyet találtak. „Ma a DB Schenkernek160 alkalmazottja van Magyarországon. A következő években úgy tervezzük, ezt a létszámot közel félezerig növelni fogjuk. Ebben nagy szerepe lesz a kiválóan dolgozó, vasúti szállítással foglalkozó üzletágunknak, a Németh Nándor által vezetett csapatnak!" ‒ nyilatkozta.

A megnyitón részt vett Fekete Dávid, Győr megyei jogú város alpolgármestere is, a gazdasági ügyekért felelős városvezető. Köszöntőjében kitért arra, hogy a város számára mindig öröm, ha egy jelentős cég ezt a települést választja székhelyének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában