2025.06.23. 08:00
Jeges Kedvrittyentővel nyitotta a nyarat a Pedró
Mindegy, hogy grillezésre vagy kirándulásra készülünk, esetleg valami frissítő, gyümölcsös finomságra vágyunk a melegben, a Pedró Pékség szezonális újdonságai között biztosan megtaláljuk a tökéletes hozzávalót.

Forrás: Pedró Pékség
A pékek számára fontos időszak kezdődik: indul az aratás, amely megalapozza a jó kenyeret.
Szerencsére Magyarország remek búzatermő vidék, kiváló minőségű hazai lisztből süthetnek a pékek. Mi a Pedróban többfélét is használunk, többek között sötét, világos és teljes kiőrlésű búzalisztet. A Székely kenyerünkben például három-, a Győr750 kenyérben négyféle liszt adja a jellegzetes ízt
– árulta el Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosa. A szakember nemcsak az új búzának, hanem rangos elismerésnek is örülhet: innovatív szakmai munkáját, kiemelkedő társadalmi felelősségvállalását és közösségépítő tevékenységét Szent László-díjjal ismerte el Győr városa.

A nyár szezonális finomságokat is hozott a Pedró polcaira. Például a pirított hagymával ízesített grill veknit, amely tökéletes grillezett hús mellé, vagy a mangalicakolbászos piknik pogácsát, amely tökéletes útravaló a kirándulásokra. A melegben persze a gyümölcsös édességek fogynak a legjobban, az édes-savanykás ízvilágú epres és szedres kifli például egyszerre laktat és frissít.
A hőségben jólesik egy frissítő ital is, éppen ezért a Pedró saját kávéja, a Serkentő jeges változatával készült a nyárra, vaníliafagyival és tejszínhabbal megbolondítva. Érdemes beülni egy limonádéra vagy jeges teára is, utóbbi a pékség saját Kedvrittyentő teakeverékéből, gyümölcsökkel és mézzel készül.

Grillezéshez is tökéletes a Szent László kenyér, amelynek különlegessége, hogy a lisztjét ősi technológiával, köves malomban őrlik. Ebben nem melegednek fel túlzottan a búzaszemek, így a lisztben több hasznos tápanyag marad. Az illatos bélzetű kenyér vadkovásszal, parajdi sóval készül, ropogós héját Szent László mellvértjét idéző minta díszíti. A hónap végéig pedig 100 forint kedvezménnyel vásárolható meg a Pedró applikációjával.
Nemcsak a fentieknek – a hatalmas választéknak és az izgalmas ízeknek –, hanem a különleges atmoszférának is köszönhető, hogy a Pedró győri vidéki buszpályaudvaron lévő üzlete elnyerte a 2025-ös „Év Boltja” címet szakbolt kategóriában. A Store Insider díja a pékségnek a minőség és a vásárlók iránti elkötelezettség elismerése, amit bárki személyesen is megtapasztalhat, ha betér az egy éve nyílt boltba. A megszokott Pedró-ízek mellett itt olyan különlegességek is várják az éhes vásárlókat, mint az autentikus népi bútorok és egy igazi Barkas, amelynek a belsejében akár reggelizni is lehet…
