2024.12.16. 08:00
„Már most díszítem a szeretetből és várakozásból állított karácsonyfámat”
Az ünnepi asztal legfinomabb díszei lehetnek a Pedró Pékség különleges finomságai, amelyek között kedvelt klasszikusok és a hagyományok előtt tisztelgő újdonságok is vannak. A hónap kenyere pedig egy izgalmas, „titkos összetevővel” dúsított búzakenyér.
Forrás: Pedró Pékség
Aki igazi tartalmas, ropogós héjú búzakenyeret keres az ünnepekre, annak a Déli harangszó tökéletes választás. A vadkovászos, adalékanyag-mentes, csupa természetes összetevőből álló fehér kenyér titka egy titkos összetevő: a tésztájába kerülő köles, lágy kása formájában. Ezt az ősi gabonát egykor az egész ország területén termesztették, majd feledésbe merült, hogy aztán az egészségtudatos vásárlók újra felfedezzék. Érdemes, mert nemcsak ásványi anyagokban, hanem B-vitaminokban is gazdag, magas rosttartalma pedig támogatja az egészséges bélflórát. Nem beszélve az izgalmas, kicsit édeskés, selymes ízről, amit a kenyérnek kölcsönöz. A Déli harangszó ebben a hónapban a hónap kenyereként 100 forint kedvezménnyel vásárolható meg a Pedró üzletekben.
Most már itt az ideje beszerezni az ünnepekre szánt finomságokat is, amelyekből a Pedróban idén is nagy a választék. A klasszikus bejgli például, amely vajjal és sok-sok töltelékkel készül, a hagyományos diós és mákos verzió mellett zserbós ízben is kapható. Sőt, teljes kiőrlésű tönkölyös tésztával is kérhető.
Idén újdonság a pásztorbejgli, amely a hagyományok előtt tiszteleg. A nagyanyáink ihlette recept a régi időket idézi, a diós és mákos pásztorbejgli tésztájába például vaj helyett zsír kerül, és duplaannyi tekeréssel formázzák az ügyes kezek. Na és a töltelék! Az bizony extra mennyiségű, a diót és mákot pedig hosszú ideig, tejjel főzik, így még krémesebb és ízesebb lesz. A Pedró applikációjával pedig még jobban megéri bejglit vásárolni, hiszen négy darab után az ötödiket ajándékba kapjuk! S ha már ajándék: hasznos meglepetés lehet karácsonyra szeretteinknek a Pedró utalvány, amely beváltható a Pedró megannyi finomságára, akár helyben fogyasztásra is.
Az olasz panettone ihlette a Doberdói kuglófot, amelynek könnyű, kovászos tésztájába kandírozott csoki és narancs is kerül. Különlegességét mi sem mutatja jobban, mint hogy háromszor annyi vaj és tojás kerül bele, mint a hagyományos kalácsba – így lehet az ünnepi asztal koronája!
Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosa nemcsak a különleges termékekkel készül a karácsonyra, az adventi készülődés áthatja ő és a családja mindennapjait.
Az idei évet úgy képzelem el, mintha már most díszíteném a fenyőfát. Minden egyes jó cselekedetet egy-egy gömbnek tekintek, ezekből rakok fel minél többet az én szeretetből és várakozásból állított karácsonyfámra. Minden egyes jó tulajdonság erősítése egy szép fényfüzér, az ajándékcsomagok pedig az év legszebb alkotásai, amelyek a civil életemben, a családomban, vagy a pékségben történtek
– mondja Vajda Péter, ennek szellemében kívánva áldott, békés ünnepeket a nagy „Pedró-család” minden tagjának.