Hirdetés

2023.05.24. 15:47

Hogyan spórolj úgy, mint egy profi? Hasznos tippek és trükkök!

Akárhogy is nézzük, az elmúlt időszakban sokunknak igencsak össze kellett húzni a nadrágszíjat, a folyamatosan növekvő árak ugyanis senkit nem kíméltek. Sajnos még mindig rengeteg olyan termék akad, amelynek árai az egekben vannak, így a fizetésünktől függetlenül nem árt, ha tudatosabban vásárolunk. Íme, pár olyan tipp, amely garantáltan segítségünkre lesz ebben.

Forrás: Freepik

Kerüljük a feldolgozott termékeket! 

Nos, itt természetesen nem arról van szó, hogy a dobozos jegeskávé rosszabb lenne, mintha az őrleményt vásárolnánk meg. Azonban bátran kimondhatjuk, hogy egy adott termék minél többféle gyártási eljáráson esik át, annál drágább lesz a piaci értéke is. Ezt jól mutatja, hogy a különféle konzervek árából sokszor egy-két adag esetén az egész családra megfőzhetnénk. 

Mérsékeljük a szénhidrátot! 

Sokan esnek abba a hibába, hogy sok szénhidráttal szeretnék pótolni az étel mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy több kenyeret, rizst, tésztát használnak az ételekhez, mert így azt gondolják, hogy az bőségesebb lesz. Viszont az igazság az, hogy a túlzott szénhidrátfogyasztás valójában még éhesebbé tesz minket, vagyis az étel is hamarabb elfogy majd. 

Figyeljünk a mennyiségre! 

A különféle termékek esetén a hajlamosak vagyunk csupán az árakat nézni. Ha viszont a nagyobb kiszerelést nézzük, látni fogjuk, hogy az több adagra lebontva jóval olcsóbb lehet sok esetben. Így általában sokkal jobban járunk, ha nagy tételben vásárolunk. 

Tervezzünk előre! 

A spontán bevásárolás általában sosem a legcélravezetőbb megoldás. Jobban járunk, ha előre kitaláljuk, hogy mit szeretnénk venni. Tehát alaposan megnézzük a különféle reklámújságokban a legkedvezőbb ajánlatokat, és nem csak a bevásárlólistánk, de annak költségvetését is előre megtervezzük. Mindez azt jelenti, hogy az adott akciós újság Tesco vagy Penny által kiadott lapjában bejelöljük a különféle termékeket, valamint összeírjuk az értéküket. Ha pedig valamelyik akciós termék már kifogyott, akkor tudjuk nagyon jól, hogy milyen árban vásárolhatunk a helyében. (X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában