Hirdetés

2023.03.24. 15:44

Mekkora ágy kell a gyereknek? Gyerekágyat tekintve milyen típust vásároljunk?

Függetlenül attól, hogy a kicsik összebújnak és percek alatt elalszanak, vagy altatni kell őket, biztonságos és támogató helyre van szükségük a jó alváshoz - itt jönnek a képbe a gyerekágyak. A felnőtt ágyakkal ellentétben, amelyek egyszerűek, ezek az ágyak sokféle stílusban kaphatók a versenyautó-ágyaktól a többcélú ágyakig. Számos biztonsági funkcióval is fel vannak szerelve, beleértve a csecsemőknek készült rácsos kiságyakat, az alacsony magasságot a kisebb gyerekek számára, esetleg korlátokkal, hogy megakadályozzák a kisgyermekek leesését. Lehetnek nagyobb gyerekek számára készült emeletes ágyak, ahol szintén korlát akadályozza meg a leesést.

PR-cikk

Forrás: pixabay.com

Miért van szüksége gyerekágyra?

Általában 18 és 36 hónapos kor között a kisgyerek már elég aktív ahhoz, hogy kiugorjon, kimásszon a kiságyból. Ekkor nagyobb, DE biztonságos helyre van szüksége az alváshoz. Mivel még túl fiatal ahhoz, hogy normál „felnőtt” ágyban aludjon, találjuk meg a középutat.

Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amelyek miatt a kifejezetten gyerekeknek tervezett ágyak (gyerekágyak) a tökéletes átmeneti megoldások:

- A kisgyermekágyakon gyakran oldallécek találhatók, így a gyerek kisebb eséllyel esik ki, mint a hagyományos ágyak esetében.

- A gyerekágyak gyakran fémlécekkel vannak ellátva, amelyek kissé meghajlanak, hogy optimális tartást biztosítsanak a különböző alvási pozíciókban.

- A normál ágyakhoz képest a gyerekágyak közelebb vannak a talajhoz, így elkerülhetők a súlyos sérülések.

- A gyerekágyak általában szórakoztató vagy menő dizájnnal rendelkeznek, amelyek nagyobb valószínűséggel segítik a gyereket, hogy örömmel fogadja új ágyát, gyakran már ők választják ki maguknak.

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni gyerekágy vásárlásakor

Anyag

A gyerekágy gyártásához használt anyag típusa a legfontosabb szempont, amelyet célszerű figyelembe venni a vásárláskor. A hazai internetes boltokban kiváló minőségű rétegelt lemezből készült termékek közül válogathatunk. Másrészt a fából készült gyerekágyak kiváló kivitelezésűek, a kialakítástól függően masszívak lehetnek. Fontolja meg, hogy könnyű és hordozható ágyat válasszon, ha gyermeke szobája kicsi, így könnyen mozgathatja, ha módosítani szeretné az általános beállítást.

Méretkorlátozások

Az összecsukható ágy kiváló vásárlás, ha gyermeke szobája kicsi vagy közepes méretű, mert kényelmes alvóhelyet kínál, amelyet használaton kívül könnyen összecsukhat. Választhat nagyobb méretű ágyat, ha a hely nem jelent problémát.

Gyermekek száma

A döntés attól függően változhat, hogy hány gyermeknek vásárolja meg az ágyat. Egy emeletes ágy két gyerek számára nagyszerű befektetés lehet, mert biztonságos és kényelmes alvási helyet biztosít a gyerekeknek, miközben helyet szabadít fel a szobában, így más bútorok is elférnek itt.

Tanúsítvány

A gyerekágyak biztonsági tanúsítvánnyal rendelkeznek, és jobb, ha olyan ágyat választ, amelyet harmadik fél tesztelt. Ez bizonyítja, hogy a termék megfelel a biztonsági szabványoknak és követelményeknek.

Biztonsági besorolás

A gyerekágyakon oldalsó korlátokat vagy más biztonsági elemeket ajánlatos felszerelni, hogy a gyerek ne csússzon ki az ágyból, ha „elmozdul” alvás közben. A biztonságos gyerekágynak is szilárd felépítésű kell legyen. Válasszon olyan gyerekágyat, amelyen nincsenek éles szélek vagy más hegyes tárgyak, amelyek károsíthatják használóját.

Stílus

A kiságyról az ágyra váltás szórakoztató és izgalmas élmény a gyerekek számára. Ha olyan ágyat szeretne választani, amelyet imádnak, érdemes lehet bevonni őket az ágyválasztási folyamatba. Így könnyebben kiválaszthatja az egyéniségüknek leginkább megfelelő gyerekágyat. Ha figyelembe veszi gyermeke véleményét a döntéshozatali folyamatban, az felkelti érdeklődését, és könnyebb átmenetet biztosít a kiságyból a gyerekágyba.

Vásárlás előtt…

Figyeljünk arra is, hogy a hazai online shopokban vásárolt gyerekágyak nagy valószínűséggel lapra, illetve elemekre szerelt állapotban érkeznek a megrendelést követően, ezért készüljön fel, hogy vagy különdíj ellenében szerelik össze, vagy a megrendelőnek muszáj ezt a műveletet elvégezni. (X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában