Széchenyi István Egyetem

2023.01.25. 18:41

Pontatlan adatokon bukhat a felvételi

Idén 96 képzésére várja a jelentkezőket a győri Széchenyi István Egyetem; a legnépszerűbb a gépészmérnök, a gyógypedagógia és a gazdálkodás és menedzsment szak, ezek mindegyike biztos elhelyezkedést és karrierlehetőséget kínál.

kisalfold.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

Február 15-ig lehet jelentkezni a győri Széchenyi István Egyetem felsőoktatási szakképzéseire, valamint alap-, osztatlan és mesterképzéseire. Az egyetem sokszínű képzései naprakész tudást, nemzetközileg is elismert diplomát, biztos elhelyezkedést és karrierlehetőséget kínálnak.

Ha valaki még nem állt neki a jelentkezési folyamatnak, még nincs elkésve, hiszen az akár egy óra alatt elvégezhető. A jelentkezési határidő és egyben a hitelesítés határideje is február 15. Hitelesíteni ügyfélkapun keresztül szükséges, hiszen hitelesítés nélkül nem érvényes a jelentkezés! Ha valamelyik szükséges dokumentum, például a nyelvvizsgabizonyítvány a jelentkezés időpontjában még nem áll rendelkezésre, annak pótlására, feltöltésére július 12-ig van lehetőség. Vannak olyan képzések, melyek esetében nyilatkozat vagy igazolás kitöltése szükséges, melyhez a nyomtatványokat az egyetem oldalán érhetik el.

A jelentkezés során az egyik leggyakoribb hiba a hitelesítés elmulasztása, de előfordul az is, hogy a jelentkező rossz e-mail címet ad meg a kapcsolattartáshoz, esetleg nem nézi rendszeresen a postafiókját. Utóbbi esetben lemaradhat a hiánypótlásra felszólító levélről, érdemes tehát a „kritikus időszakban” elérhetőnek lenni, s a jelentkezési felület belső üzeneteit is folyamatosan figyelni.

Amennyiben valakinek gondja támad a jelentkezéssel, több helyről is segítséget kérhet. Ha technikai probléma merül fel, a jelentkezési felület ügyfélszolgálatánál kell jelezni, egy-egy konkrét szakkal vagy a pontszámítással kapcsolatban pedig közvetlenül az egyetemhez is fordulhat.

Ha sikerült mindent kitölteni, akkor már csak az alapos ellenőrzés marad hátra, ami ugyan kézenfekvőnek tűnik, de minden évben akadnak felvételizők, akiket kellemetlen meglepetés ér, mert nem nézték át a megadott adataikat. Gyakori, hogy az illető nem a személyi igazolványán szereplő nevet adja meg, vagy a lakcíme nem pontos. Érdemes ellenőrizni azt is, hogy a megfelelő finanszírozási formát jelöltük-e be, nehogy utólag derüljön ki, hogy nem az államilag finanszírozott, hanem a költségtérítéses szakra kértük a felvételünket. Ezek „végzetes” hibák, utólag ugyanis csak a szakok sorrendjének módosítására van lehetőség – egy alkalommal -, más javításra nem! Bár nehezen hihető, de akadt olyan felvételiző, aki az intézmény megjelölését tévesztette el figyelmetlenségből: s az illető csak az egyetem értesítését olvasva döbbent rá, hogy egy teljesen más intézménybe nyert felvételt.

További információk: felveteli.sze.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában