Hirdetés

2022.12.09. 07:00

A mosonmagyaróvári Termálfürdő jelene és jövője

A mosonmagyaróvári Termálfürdő kincse a 2 kilométer mélyről felszínre hozott 74 fokos gyógyvíz. A kút forrását jelentő vízbázis évmilliók óta van a mészkő ölelésében, így magas az ásványi anyag és a halogénion tartalma. Ennek köszönhetően jótékony hatással van az ízületi bántalmakra és a mozgásszervi betegségekre. Rongits Attilával a Flexum Thermal & Spa fürdőigazgatójával beszélgetünk.

Forrás: Flexum Thermal&Spa

Reumával leginkább az idős emberek küszködnek… Vannak azért fiatalok is?

Szép számmal! Egyrészt azért, mert az orvosok szerint egyre több 14 éven felüli fiatalnak van testtartási, mozgásszervi, ízületi problémája, így nekik is szükségük van a gyógyvízre. Másrészt a mi termálfürdőnk „a megújulás és az élmény forrása”, azaz gondolunk azokra is, akik „csak” fürödni, úszni, pihenni, sportolni, kikapcsolódni jönnek hozzánk. Részükre új szolgáltató részlegeket és látványelemeket építünk. De gyógyulni is jobb egy tartalmas, esztétikus környezetben.

Erre a többes szerepre utal az intézményük neve, a Flexum Thermal & Spa?

Igen, ám a kezdetektől hosszú vezetett, mire erre rászolgáltunk. Az 53 évvel ezelőtti kétmedencés népfürdőből mára olyan fürdőkomplexummál váltunk, amelynek 9 medencéje, korszerű gyógyászati részlege, több pihenőcsarnoka, szaunavilága, gyermekparadicsoma, három szállodája, egy kempingje és egy fitness klubja is van.

Mondják, hogy aki nem fejleszt, lemarad!

Mi is ezt valljuk. Megindítottuk a Termálfürdő gyógyhellyé és a Termál Hotel gyógyszállóvá való minősítésének akkreditációs folyamatát. Az évtized hátralévő részében pedig két további projektet tervezünk. A „Flexum Flow” keretében a meglévő területünkön egy „wellnesspalotát” szeretnénk megépíteni eltolt szintű medencékkel, fedett csúszdákkal, pihenősétányokkal. Bár a másiknak még akár „Flexum Dream” is lehetne a neve, már kirajzolódnak a körvonalai. A 3 és fél hektáros területünkhöz tavaly vásárolt ingatlanra négycsillagos szállodát és sportpályákat álmodunk, de a tényleges tartalom a valós igényeknek és a pénzügyi források meglétének a függvénye.

Az előző évekbeli fejlesztésüket a covid közepette kellett megvalósítaniuk, most meg itt a gazdasági recesszió. Hogy érinti Önöket a válságok sorozata?

­A pandémia egy részében mi is zárva tartottunk, ami miatt negatívba fordult annak az évnek az üzleti eredménye. Nem lehet még egyszer teljesen leállni, ezért előremenekülünk. Míg több fürdő bezár, szándékaink szerint mi egész évben nyitva leszünk… Vendégeink zöme busszal érkező cseh turista, akiknek nagyobb része szállodáink valamelyikében éjszakázik. A belföldi fizetőképes kereslet mérséklődését hétközi kedvezményekkel igyekszünk ellensúlyozni, így egyre több hazai vendég keres fel bennünket.

Mit ajánlana egy szülőkből, gyerekekből, nagyszülőkből álló családnak?

­­Jöjjenek több napra, mert Mosonmagyaróvár sok látnivalót kínál. Szállodáink ajánlati csomagjaiban találnak wellness kényeztetést, böngészhetnek a szigetközi programajánlatok között és ott van maga, a gyönyörű környezetbe épített termálfürdő. Az idősebbek részére várakozási idő nélkül rendelkezésre állnak a fürdőgyógyászati és a fizikoterápiás kezelések, a szállodai részlegen van jakuzzi és sóbarlang is. December elején nyílik a szaunavilág, benne egy gőzkabinnal. Az Arany- és a Gyógymedencében a gyógyulni vágyók, míg a vízigomba és a nyakzuhany elemekkel felszerelt élménymedencéinkben a pihenő fürdőzők találhatják meg a számításaikat. Nyáron két pancsolómedence, sprépark és csúszda várja a kicsiket, télen pedig a 3-as élménymedence fedett részén lubickolhatnak. A fürdőkomplexum területén több masszőr is működik, és van egy Equinox Fittness Klub nevű kondicionáló termünk is. Ha megéheznek, büfé, lángossütő és önkiszolgáló étterem áll a rendelkezésükre.

További információt pedig a https://flexumthermal.hu honlapon találnak, ahonnan át tudnak szörfölni a gyógyászat és a szállodáink weboldalára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában