Hirdetés

2022.11.29. 08:00

Megéri a Busch-Hungáriánál dolgozni

Munkaadóként is új utakon jár a legnagyobb magyar vasöntöde.

A győri Busch-Hungária az elmúlt években alapvető átalakuláson ment keresztül. Hazánk legnagyobb vasöntödéje több mint 300 embert foglalkoztat és évente 40 ezer tonnát meghaladó mennyiségű öntvényt állít elő a nehézgépjárműipar számára. A vasöntöde tavaly és idén többször termelési rekordot ért el, eredményeit Európa-szerte elismerik. Eközben a vállalat munkáltatóként is megújult – ennek lépéseiről kérdeztük Drahos Henriett HR vezetőt.

A vasöntöde sikereiben kulcsszerepe van a csapatnak. Honnan indult a humán terület fejlesztése? 

A Busch-Hungáriához 2020 júliusában csatlakoztam. Ekkor kezdtünk bele a szervezeti kultúra átalakításába, hogy hosszú távon eredményesek legyünk az európai vasöntészeti piacon és a magyar munkaerőpiacon. Megfogalmaztuk a jövőképünket, majd újraalkottuk a vállalat stratégiáját, és elindítottuk a szervezetünk, folyamataink fejlesztését, valamint egy átfogó munkáltatói márkaépítés programot.

Győr vasöntészetét újra az európai élvonalba emelték. Melyek voltak az első lépések a HR szempontjából?

A vezetői szerepek újradefiniálását követően minden vezetői szinten készségfejlesztő képzést indítottunk, azon felül, amit minden munkavállalónk részére, rendszeresen szervezünk. Átalakítottuk az új munkavállalók felvételének rendszerét is, rövidebb és hatékonyabb lett a folyamat. Újabb fontos lépés volt az összes munkakör elemzése és értékelése, ami lehetővé tette a bér- és javadalmazási rendszer átalakítását.

A fizetés mindig érzékeny terület, hogyan fogadták a kollégák a változást? 

Sok pozitív visszajelzést kaptunk. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a bérek fejlesztésére, ezen a téren is abszolút versenyképesek vagyunk. 2022-ban három alkalommal emeltük a fizetéseket és havi rendszerességűvé tettük a megemelt ösztönzők kifizetését, miközben az egyéb juttatásokat is megtartottuk. Büszkék vagyunk rá, hogy stabil anyagi hátteret biztosítunk a dolgozóinknak. Látjuk a kollégák elégedettségét, hogy megéri a Busch-Hungáriánál dolgozni.

Mi a leglátványosabb változás a munkatársak szemszögéből?

Számos beruházást hajtottunk végre, hogy könnyebbé tegyük a munkavégzést és kényelmesebb környezetet teremtsünk. Ennek csak egy része, de fontos eleme a fizikai környezetünk fejlesztése. Teljesen felújítottuk az üzem étkezőit és öltözőit, illetve az irodák is megszépültek. Mindez már a Busch-Hungária új, modern arculatát tükrözi, ahogyan például megújult honlapunk is.

A közösséget tekintve mit nyújt a Busch a dolgozóinak?

Változatos programokat szervezünk, melyek középpontjában a közös élmények és a mozgás állnak. Idén például voltunk együtt korcsolyázni, kirándulni, kenutúrán, sportos Családi napon és kalandparkban gyereknapkor. Munkatársainkat egészséges életmódra ösztönözzük, ehhez egyebek között szűrővizsgálatokat és vitaminokat biztosítunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen kapcsolódnak be ezekbe a kezdeményezésekbe, mert ezzel is erősebbé válik a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában