Támogatott tartalom

2022.09.20. 21:38

A Dana kimozdítja és megmozgatja a dolgozóit

Fejlesztésekkel és még ergonomikusabb munkakörnyezettel indult az ősz

A Danánál augusztusban sem állt le a munka, fejlesztésekkel készültek az őszi termelésre.

Sportos programokkal, uszoda- és konditerembérlet-támogatással segíti a dolgozóit az aktívabb életmódban a Dana Hungary Kft. A vállalat gyáraiban augusztusban sem volt megállás, fejlesztésekkel készültek fel a megnövekedett termelésre.

A nyár legnagyobb eseménye a vállalatnál a Dana nyílt napja volt, amit először rendeztek meg idén a kollégáknak és a családtagjaiknak. A gyárlátogatás lehetősége mellett színes programok, a többi között trialshow, karatebemutató és arcfestés várta a családokat, akik több food truckból csemegézhettek. A program annyira sikeresnek bizonyult, hogy várakozáson felüli volt a résztvevők száma.

„Idén nyáron arra fókuszáltunk, hogy minél többször kimozdítsuk és aktív mozgásra bírjuk a kollégákat, ehhez a Dana több formában is segítséget nyújt, egyébként nemcsak szezonálisan, hanem egész évben. Az augusztus például az úszás hónapja volt, amelyet ingyenes uszodalátogatási lehetősséggel ünnepelt a vállalat, így korlátlanul kereshették fel a munkatársak az Aqua Sportközpontot” – mondja Medzihradszky−Nagy Anett, a Dana képzés-fejlesztésért, valamint szociálpolitikáért felelős HR-vezetője.

Egyre népszerűbb a konditermi támogatás

Azok a Dana-dolgozók, akik inkább a „szárazföldi” mozgásformákat kedvelik, fitnesztermi belépőt igényelhetnek, amellyel két győri konditermet is látogathatnak.

„A kollégák nagyon aktívak, egyre többen ismerik fel a rendszeres mozgás hasznát és örömét, minden hónapban vannak új jelentkezők a programba. Bár a kondibérlet évek óta igénybe vehető juttatás, az utóbbi fél évben megugrott a népszerűsége, ami azt mutatja, hogy az emberek ki vannak éhezve a mozgásra, a tartalmas időtöltésre. Néha csak a kezdőlökést kell megadni, de az a tapasztalat, hogy a jó példa ragadós; az aktív kollégák húzzák magukkal a bizonytalanokat, így évről évre egyre többen élnek a munkahelyük kínálta lehetőségekkel” − mondja Medzihradszky−Nagy Anett. Sőt, a sportolási lehetőség nem csak abban segít, hogy a dolgozók egészségesebbek és fittebbek legyenek − ez a juttatás a megbecsülés kifejezésének egyik formája is.

Vannak danások, akik szintet léptek a sportolásban, ők komolyabb megmérettetéseken tehetik próbára magukat. Ilyen az Ultrabalaton futóverseny, amelyre évek óta indít saját csapatot a Dana. Sőt, jövőre az eddigi egy, 13 fős csapat helyett kettő is rajthoz áll. Ahogy idén is, a 210 kilométeres távot váltóban teljesítik majd a versenyzők és kerékpáros kísérőik.

Az idei főzőnapra rekordszámú, 29 csapat nevezett.
Fotós: anre media

A gulyás volt a nyerő a főzőnapon

A Dana szintén hagyományos rendezvénye volt a főzőnap, amelyre rekordszámú, 29 csapat nevezett idén a négy gyáregység különböző területeiről: mérnökök, termelésben dolgozók, de még a menedzserek is próbálták lenyűgözni a zsűri tagjait a főztjükkel. Az ikrényi horgásztónál rendezett programon volt minden, mi szem-szájnak ingere: készült pörkölt, lángos, chilis bab, halászlé, grillezett hal, a legnépszerűbb fogás pedig kétségkívül a gulyás volt. Végül három kategóriában hirdettek győztest: Legmutatósabb étel, Legínycsiklandóbb fogás és természetesen nem maradhatott ki a Legegészségesebb kategória sem. A finom falatok mellett jó hangulatból sem volt hiány a vállalat egyik legnépszerűbb rendezvényén, igazi családos kikapcsolódás volt ez a nap a kollégákkal.

A Dana vezetése már az év végi programokra készül, decemberben biztosan megrendezik az immár hagyományosnak mondható Mikulás-ünnepséget, de több meglepetésprogrammal is készül a Dana, eleget téve minden érdeklődőnek.

Nyáron sem álltak meg a termeléssel

Az autóiparban szokásos az augusztusi leállás, azonban a Dana kihasználta ezt az időszakot arra, hogy újításokkal, fejlesztésekkel tegye még hatékonyabbá a munkát. Ennek eredménye a kapacitásnövelés és területbővítés, valamint a még ergonomikusabb munkakörnyezet kialakítása.

„Nálunk nem volt holtidőszak: megvizsgáltuk a modernizálási lehetőségeket, új technológiákat teszteltünk a nyáron, új CNC-gépek álltak munkába, és megtörtént például a festőüzem teljes modernizálása is. Felkészültünk a maximális kihasználtságra, hiszen további fejlődést prognosztizálunk a közeljövőre” – mondta a HR-vezető. Megtudtuk, erre minden alapja megvan a dinamikusan fejlődő Danának, hiszen a dolgozói létszám nemrég átlépte az 1.200 főt, és több gyáregységben új műszakok indulnak ősszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában