Hirdetés

2022.08.11. 17:15

Hogyan válasszunk jó edzőt?

A sport, a testmozgás, egyre hangsúlyosabb napjainkban. Ahhoz, hogy igazán jó eredményeket érjünk el, nem árt, ha szakember segíti munkánkat. De kihez forduljunk? Hogyan válasszunk jó és számunkra megfelelő edzőt?

Forrás: Győr+ Média Zrt.

A Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ továbbra is szem előtt tartja, hogy a kliens igényeinek megfelelő szolgáltatást nyújtson. Nagy Richárd oktató, személyi edző, sportrehabilitációs tréner, a központ munkatársa úgy látja, hogy már az elején eldől, jó helyen kopogtatunk-e. „Első körben a célt kell meghatározni, és az első alkalom során jelentős hangsúlyt kap az állapotfelmérés.”

Lényeges szempont, hogy az esetleges problémáink kezelésében jártas szakember segítségét vegyük igénybe, aki legalább személyi edző végzettséggel rendelkezik. „A képzés során hangzanak el olyan témák, olyan tematikák, amelyek megoldást nyújthatnak a sérülések kezelésében, a testsúly csökkentésében, vagy éppen az izomtömeg növelésében” – magyarázza Nagy Richárd.

 

A szakember úgy látja, fontos, hogy az edző naprakész tudással rendelkezzen, és jól kommunikáljon. Legyen pozitív, és tudja motiválni a klienst. A szigornak is helye van az edző eszköztárában, ami segítség lehet, ha a kliens figyelme elkalandozik, vagy akár a munkahelyi problémái miatt nem tud kellőképpen összpontosítani.

„Az edző legyen tisztában a kompetenciahatáraival. Ha úgy ítéli meg, irányítsa a sportolót más szakemberekhez” – hangsúlyozza Nagy Richárd. Fontos, hogy az edző mutassa be a gyakorlatokat, és azok helyes végrehajtását, és következetesen haladjon a meghatározott program szerint. És azt sem szabad elfelejteni, hogy bár sok a külső tényező, az edző figyelme nem kalandozhat el. Mindig az adott kliensre figyeljen, és közösen haladjanak a meghatározott cél felé vezető úton.

További információ: http://www.sportandbalance.hu/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában