PR-cikk

2022.06.17. 00:01

Új üzemben fújták el a Trend-Form gyertyáit - fotók

„Mindig olyat kell csinálni, amit mások nem” – foglalja össze a siker titkát Horváth Lóránt, a 35. születésnapját ünneplő Trend-Form Szerszámkészítő Kft. ügyvezetője. A recept bejött: a jubileum alkalmából új tevékenységgel és üzemmel bővült a vállalkozás.

kisalfold.hu

Mint annyi másik ígéretes gyártó cég a rendszerváltás környékén, a Trend-Form is egyszemélyes vállalkozásként, egy kismegyeri garázsműhelyből indult három és fél évtizeddel ezelőtt. Azok a partnerek, akik akkor a megrendelői voltak, már sehol sincsenek; Horváth Lóránt mosolyogva csak „nagy túlélőként” emlegeti magát és az azóta 35 fős családi vállalkozássá fejlődött Trend-Formot.

− Mindig szerettem a kihívásokat, vonzott, hogy olyat hozzunk létre, amit mások nem. Egyre nagyobb és bonyolultabb szerszámokat készítettünk, így tudtunk folyamatosan fejlődni – meséli az ügyvezető. Tapasztalatai fényében gyakran csak nevet a mai kor problémáin. − A gazdasági válsággal, a pandémiával meg lehet birkózni; régen, amikor a nulláról indultunk, az volt a gond, hogy egyszerűen nem volt gép a gyártáshoz… − mondja.

Ma már van ugyan gép, a minőségi követelmények azonban egyre szigorúbbak: speciális körülmények között, folyamatos magas minőségben kell gyártani, hogy elnyerjék a beszállítói címet egy-egy nagyobb cégnél. A Trend-Formnak ez sikerült, neves autóipari és elektronikai vállalkozásokat tudhat a megrendelői között. A gyorsan változó piac nem hagyja pihenni a cég vezetőit, hiszen az ügyfélkör szinte lecserélődik 2-3 évente, sok vállalkozás ment például tönkre az elmúlt években. Ráadásul ez a terület komoly beruházást igényel, százmilliós gépekkel folyik a termelés, az egyedi tervezés pedig komoly szaktudást igényel.

Az elmúlt évek legnagyobb kihívása mégsem ez, hanem az ütőképes csapat felépítése volt Horváth Lóránt számára. – Gépeket bármikor lehet venni, bárki meg is teheti, sikert azonban csak ilyen kollégákkal lehet elérni. Ma már 35 családnak biztosítunk megélhetést, ami nagy felelősség; vannak olyan munkatársaim, akik 20–25 éve velem dolgoznak – mondja Horváth Lóránt, aki ma már egyre inkább a háttérből, tulajdonosként vesz részt a cég irányításában, javában zajlik ugyanis a családi generációváltás.

Méltó módon ünnepli a 35. születésnapját a Trend-Form: az új telephelyén nemcsak egy új üzemmel, hanem – a több lábon állás stratégiáját követve – teljesen új tevékenységi körrel, műanyagfröccsöntéssel is bővült a kínálata. Így már nemcsak fröccsöntő szerszámokat készít ehhez az iparághoz, hanem aktívan be is szállt a gyártásba. Az ötezer négyzetméteres telephely pedig ideális terepet, illetve lehetőséget biztosít az utódoknak a további fejlesztésekhez – …és a következő 35 évhez.

Címkék#PR-cikk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában