Támogatott tartalom

2021.12.22. 08:06

Táborra is jut a Dana adományából

Minden évben más alapítvány vagy szervezet örülhet a Dana Hungary Kft. év végi adományának; ezúttal a Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona lett a szerencsés kedvezményezett. A krízishelyzetbe került családoknak nem csak karácsony előtt jön jól a segítség.

Munkatársunktól

A Dana részéről Medzihradszky-Nagy Anett HR-vezető, Charles Wassen ügyvezető igazgató, valamint Juhász Péter és Bernáth Ágnes a Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona képviseletében az adomány átadásakor.

Az adományozás már hagyomány a Danában, a jótékonyság dolgozói és vezetői szinten is része a cégkultúrának. Volt, hogy a danás munkatársak a cipősdoboz-akció keretében gyűjtöttek a rászorulóknak, s a vállalat minden év végén nagyobb összeggel támogatja valamelyik győri szervezetet. Az elmúlt években adományt juttattak el a többi között a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Baptista Szeretetszolgálatnak, idén pedig a győri Szt. Cirill és Method Alapítvány kapta a közel félmilliós összeget. 

 

A győri Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonának gyermekrészlege tizenkét gyermek, tíz családi szobája pedig huszonnyolc rászoruló elhelyezésére alkalmas, utóbbiban sajnos jelenleg is telt ház van… Az otthon az alapellátás utolsó lépcsőfoka, ahova családi krízishelyzet miatt kerülnek a lakók, jellemzően édesanyák és gyermekeik. Ilyen például, ha nem tudják megoldani a lakhatást, s enélkül utcára kerülnének, de családon belüli erőszak áldozatai is élnek itt. Ők legfeljebb másfél évig kapnak menedéket és lehetőséget, hogy talpra álljanak, ebben szakemberek – szociális munkás, gyermekgondozó, pszichológus – segítik őket. Az alapítvány biztosítja, hogy a szülő vagy várandós anya együtt lakhasson a gyermekével, segítséget nyújt a gyermeke(i) teljes körű ellátásához, gondozásához, neveléséhez. Szociális szolgáltatásaival pedig a családi kapcsolatok megtartását, illetve helyreállítását segíti. 

 

A Dana adományát már át is adták az alapítványnak, ahol Juhász Péter igazgató szerint mindig jól jön a segítség.

 

„Igyekszünk különböző programokkal, foglalkozásokkal tartalmasabbá tenni ezen halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek mindennapjait, akik segítség nélkül talán soha nem tapasztalhatnák meg, milyen élmény például kézműveskedni, eljutni egy bábszínházba, kirándulni, vagy részt venni egy táborban. Ilyen programokra is jut majd a kapott adományból, de írószereket, iskolai felszerelést is tudunk vásárolni belőle” − mondta az intézmény vezetője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában