Pr-cikk

2021.11.18. 08:00

Csomagfeladás Amerikába

Amerika mindig is népszerű volt azok körében, akik álmaik megvalósítására törekedtek, napjainkra pedig már egyre többen tudunk valakit a közeli ismerőseink közül, akik már ott is élnek. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan küldhetsz nekik csomagot egyszerűen és gyorsan.

kisalfold.hu

Legfontosabb tudnivalók az USA-ba történő csomagküldésről

Sokunkat elrettenthet a hosszadalmas dokumentáció és a különféle szabályozások, azonban megfelelő körültekintéssel és utánajárással biztonságosan adhatunk fel Amerikába is csomagot. Mindenképpen ellenőrizzük az FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) által tiltott tárgyak igen népes listáját, és kerüljük az itt szereplő dolgok feladását. Nyers húst, gyümölcsöt, vagy a romlandó élelmiszereket például jobb, ha kihagyjuk a csomagból és magától értetődő, hogy a veszélyesnek minősülő tárgyak sem szállíthatóak.

Vám, számlázás és egyéb nyomtatványok

Mivel az Egyesült Államokkal nincsen semmilyen vámegyezményünk, ezért a hagyományos fuvarlevél mellé csatolni kell egy pro-forma vagy kereskedelmi számlát. Mint korábban említettük, egyes termékek külön szabályozás alá esnek, bizonyos élelmiszer- és gyógyszeripari termékek küldése esetén regisztrációs dokumentumot kell kitöltenünk. Ebben részletesen fel kell tüntetni, hogy mit is tartalmaz a küldemény, a származási országot illetve a pontos értéket.

A vámügyintézés akkor zajlik gyorsan és zökkenőmentesen, amennyiben a valóságnak megfelelően és hiány nélkül töltjük ki a számlát, hiszen az adók és vám összege ez alapján kerül kiszabásra.

Milyen lehetőségeim vannak az Amerikába történő csomagfeladásra?

Pont, mint ahogy más országokba, a csomagküldés Amerikába is több futárcégen keresztül lehetséges. Hasonlítsd össze a legnépszerűbb cégek ajánlatait a kalkulátor segítségével, és találd meg a számodra legmegfelelőbb szolgáltatást!

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában