Támogatott tartalom

2021.05.15. 06:34

Töltsük meg együtt a Győri Értéktárat!

Városunk rengeteg különleges kincset rejt, olyan értékeket, amelyekre méltán lehetünk büszkék, és amelyeket érdemes másoknak is megmutatnunk. A Győri Értéktár létrehozásának célja ezen értékek összegyűjtése. Ehhez várják a lakosság javaslatait.

Fotós: Csapó Balázs

„A Győri Értéktár létrehozásának időpontja szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen 2021-ben királyi várossá válásunk 750. évfordulóját ünnepeljük. Ez a történelmi évforduló kiváló alkalom arra, hogy minél több ismeretet szerezzünk városunkról, annak múltjáról, kultúrájáról és páratlan értékeiről” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki arra kéri a győrieket, hogy vegyenek részt a győri „kincsesláda” megtöltésében.

A hét elején tartotta első ülését a Győri Értéktár Bizottság, amelyen Szeles Szabolcs alpolgármester, a bizottság elnöke bejelentette, a „Győr-keresztek története”, a „győri vaskakas és legendája”, valamint „a Dr. Petz-féle gyomorvarrógép” már be is került az értékek gyűjteményébe. Hozzátette, a 750-es évforduló tiszteletére azt szeretnék, ha idén 75 meghatározó értékkel gazdagodna az értéktár. Persze nem a mennyiség a legfontosabb, hanem, hogy valódi értékeket sorakoztassanak fel a győriek részvételével.

Az alábbiakban a bizottság elnökének felhívása olvasható:

Tisztelt Győri Polgárok!

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a közgyűlés hatáskörét gyakorolva létrehozta a Győri Értéktárat, amelynek célja a helyi értékek bemutatása, széles körű megismertetése. A Győri Értéktár létrehozásában bárki részt vehet, ezért a Győri Értéktár Bizottság ennek a felhívásnak a közzétételével kéri a polgárokat, civil és társadalmi szervezeteket, intézményeket, hogy a városhoz kapcsolódó települési értékeket (épített és természeti érték, kulturális, művészeti, sport-, gasztronómiai és hagyományőrző érték) gyűjtsék össze és terjesszék a Győri Értéktár Bizottság elé. A települési értéktár létrehozásával kapcsolatban a bizottság örömmel fogad minden ötletet, elképzelést és köszönettel fogadja a lakosság támogató együttműködését.

Fotó: A héten ülésezett először a Győri Értéktár Bizottság.

Legyen Ön is kincskereső! Gyűjtsük össze Győr városához köthető nemzeti értékeinket!

Meghívunk minden győri polgárt, hogy javaslataival vegyen részt a Győri Értéktár feltöltésében.

A felvételre javasolt érték Győri Értéktárba történő felvételét bárki kezdeményezheti a Hungarikum Bizottság hivatalos honlapján és a Gyor.hu honlap Győri Értéktár menüpontjából letölthető nyomtatvány elektronikus vagy postai úton történő benyújtásával.

A kormányrendeletbe foglalt előírások szerint elkészített javaslatokat elektronikusan a [email protected] e-mail-címre, vagy postai úton a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális Osztályára (9021 Győr, Városház tér 1.) kérjük eljuttatni.

A beérkezett – formai és tartalmi szempontból hiánytalan – javaslatokat a Győri Értéktár Bizottság bírálja el. Az eljárásról és az értéktár működéséről bővebb információ a www.gyor.hu honlapon a Győri Értéktár rovatban található, továbbá érdeklődni lehet a [email protected] e-mail-címen és a 96/500-312-es telefonszámon.

Szeles Szabolcs, a Győri Értéktár Bizottság elnöke

Címkék#Győr
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában