Patent-sztorik

2021.04.21. 08:00

Tűzkárokat akadályozott meg a Patent

A Patent jól működő riasztó- és tűzjelző rendszerének köszönhetően az elmúlt hetekben több helyen is sikerült megakadályozni a nagyobb tűzkárt.

 

A riasztás 20 óra után érkezett be Mosonmagyaróvárról a Patent diszpécserközpontjába. Az egyik segítő intézményből jött a jelzés. A járőrök perceken belül a helyszínre értek, de a legnagyobb megrökönyödésükre semmi rendellenest nem találtak. Az ajtók, ablakok épek voltak. Betörésre utaló nyom sehol. A riasztó azonban kitartóan szólt.

A 30 éves szakmai múltnak, a felkészített járőrnek, a kiváló Patent SAS rendszereknek köszönhető, hogy az ellen­őrzés tovább folytatódott. A helyszínre érkező tulajdonosi képviselővel a patentosok körbejárták az egész épületet. Gyorsan megtalálták a helyet, ahonnan gomolygó füst szállt fel. A tűz már elkezdte harapdálni a berendezési tárgyakat is. Szerencsére a riasztó jelzett, így a patentos diszpécser, a járőr jelzése alapján azonnal indultak a tűzoltók. Sikerült gyorsan megfékezni a lángokat. A Patent gyorsaságának, a technikának köszönhetően nagyon komoly anyagi kár nem keletkezett, és ami a legfontosabb, személyi sérülés sem történt.

Kísértetiesen hasonló eset történt két nappal korábban Sopronban is: ott egy család életét és értékeit mentette meg a technika, illetve az ember együttes ereje. A ház tulajdonosa a rendszer kiépítésénél az alagsorba is kérte a Patent által telepített füstérzékelőt, amely most megmentette a családi házat a leégéstől.

A patentos távfelügyelet a legmodernebb életvédő, vagyonbiztonsági eszközöket használja. Kérjen ingyenes tájékoztatót a SAS rendszerről! (x)

 

Címkék#PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában