PR

2018.10.06. 02:00

Az életre készít az évnyitó - A Nemaknál biztos életpálya vár az elhivatott diákokra

Csapatépítéssel kezdték a tanévet a Nemak duális képzésében részt vevő diákok szeptember elején. Kilenc középfokú szakmában összesen 76-an kezdik az évet - ki általános iskola, ki érettségi után. <br>Győr, munkatársunktól

Tálcatűz oltása porral oltóval. Fotó: Kovács Kornél

Tálcatűz oltása porral oltóval. Fotó: Kovács Kornél

A legtöbben járműipari fémalkatrészgyártónak tanulnak, de szerszámkészítőnek, gépi forgácsolónak, ipari gépésznek is szép számmal jelentkeztek. A legnagyobb érdeklődés azonban a technikusi szakmák – például a mechatronikai vagy elektronikai technikus képzés – iránt van, ezekre 3-4-szeres a túljelentkezés.


A kiválasztási folyamat nagyon hasonló ahhoz, mint amit a Nemak a dolgozókiválasztás során alkalmaz: felmérik a többi között a jelentkezők hozzáállását, hogy kellően nyitottak és motiváltak-e. A diákoknak szakmától függően egy vagy két év áll rendelkezésükre, hogy bizonyítsák elhivatottságukat, majd a Nemaknál biztos életpálya, versenyképes fizetés és karrierlehetőség várja őket. Azt, hogy a képzést kezdő diákok egy egész napos tanévnyitó programon vegyenek részt, elsősorban az motiválta, hogy megismerjék egymást, és belekóstoljanak, milyen együtt dolgozni, közösen elérni a kitűzött célokat.

 

Ahogy később a való életben, termelési körülmények között – azaz a későbbi munkahelyükön – is együtt dolgoznak a különböző területek szakemberei a gyártás folyamán, úgy már az oktatás során is fontosnak tartja a vállalat, hogy az egyes szakmák képviselői megismerjék egymást, és már diákként is az együttműködésre tanítja őket.

 

Az évnyitó programjának minden évben más tematikája van, idén a tűzvédelem került a középpontba.


Ennek mentén kellett a vegyes diákcsapatoknak – a katasztrófavédelmi kirendeltség közreműködésével – teljesíteniük a nyolcállomásos pályát, a többi között fecskendőszereléssel, tálcatűzoltással, elsősegélynyújtással.

 

„Leendő diákjaink próbára tehették a csapatmunkára való fogékonyságukat és a problémamegoldó képességüket, továbbá megértették annak üzenetét is, hogy a tűz- és balesetvédelem, a katasztrófavédelmi szakemberekkel ápolt jó kapcsolat kiemelten fontos terület a Nemak számára" – mondta Szilasi Péter Tamás, a vállalat duális képzésének felügyeletét ellátó társadalmi kapcsolatok osztályának vezetője. A diákok a tűzvédelmi ismereteknek a hétköznapokban is hasznát vehetik, belekóstolhattak a csapatmunkán és együttműködésen alapuló feladatmegoldásba is.

(X)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában