PR

2015.10.29. 15:21

Súlyos bélpanaszokkal küzd? Van megoldás! - Vargha Terápia

Az IBS-betegség (irritábilis bélszindróma, a bélrendszer működészavara) napjaink egyik leggyakrabban diagnosztizált emésztőszerv-rendszeri megbetegedése.

Az immunműködésünkért felelős sejtek 80%-a a bélrendszerben és a környéki nyirokszervekben található. Elmondható tehát, hogy bélrendszerünk állapota jelentős mértékben befolyásolja egészségünket. Sajnos az IBS-ben szenvedőket általában csak tüneti kezelésben részesítik. A betegség tehát nem múlik el, sőt tovább súlyosbodhat a beszedett székletfogó vagy éppen hashajtó, valamint fájdalomcsillapító, görcsoldó gyógyszerek mellékhatásainak köszönhetően. De létezik-e egyáltalán gyógyszermentes megoldás és van-e esély a végleges gyógyulásra?

 


A Vargha Terápia komplex, szelíd gyógymódja lehetővé teszi a gyógyszermentes felépülést. Nem csupán tüneti kezelés következtében történő átmeneti enyhülést nyújt, hanem a betegséget kiváltó ok feltárásával, annak megszüntetésével káros mellékhatásoktól mentes, valódi és végleges kiutat jelent! A gyógyulási folyamatot végigkísérő teljes életmód-tanácsadás részeként dietetikus szakember is a betegek rendelkezésére áll, egyéni, problémaspecifikus étkezési rend kialakításával támogatva a felépülést!

 


Dr. Kiss Tamás gyógyulástörténete


Dr. Kiss Tamás vagyok. Már egy ideje irritábilis bélszindrómával kínlódtam, melynek alapja a sok stressz. Egy dologgal tisztában voltam: tüneti kezeléssel nem mehetek semmire, legfeljebb bélfekélyt kaphatok és egyéb betegségeket. Hallottam a Vargha Terápiáról és nagyszerű eredményeiről, így végső megoldásképpen hozzájuk fordultam. Természetesen, mint biológus is alaposan megfontoltam döntésemet, hiszen ebben a tekintetben nem kívülállóként szántam rá magam a kezelésekre. Nos, a kezelések néhány hónap után szinte teljes gyógyulást hoztak. A  kezelések hatására visszatért élni akarásom, határozottabbá, elszántabbá váltam abban a tekintetben, hogy változtassak életemen. De mindez nem lehet véletlen, hiszen az idegpályák kezelése messze nem pusztán a fizikai-testi rendszerekre fejt ki hatást, hanem a "lélekre" is. Ezzel együtt az Intézetben rendkívül barátságos, szeretetet sugárzó légkörre leltem. Ez egy "más világ" volt! Az intézményvezető itt azért vezető, hogy a páciensekkel törődjön, hogy átadja egész tudását és lelkét számukra. Gyógyítani nem is lehet másképpen!


Mint biológus és a tárgyat egyetemen is oktató tanár, kutató, csak annyit mondhatok, hogy az idegpályák megfelelő, egyénekre szabott ingerlése rendkívül hatásos, alapos, célzott beavatkozást jelent a szakavatottak részéről, melynek jótékony hatásait a páciensek más kezelésekkel ellentétben sokkal rövidebb idő alatt kezdik érezni. Egészen természetes és belátható, hogy ezen beavatkozásokkal megvalósíthatóvá válik a biológiai-szomatikus (testi) és lélektani mozzanatok együttes kezelése, hiszen a különféle érzetek, érzések, érzelmek, az agy, a megfelelő központok, illetve idegpályák működéseiben fejeződnek ki, jelennek meg és okoznak különféle tüneteket, akár panaszokat is. A szervek beidegzései, a vegetatív idegrendszer működésmechanizmusai közvetlen úton, fájdalmaktól mentesen érhetők el, és a megfelelő ráhatásokkal funkciózavaraik hatékonyan kiküszöbölhetőekké válnak. A "test-lélek" vagy "test-elme" egyensúlyának megteremtése, visszaállítása itt ténylegesen megvalósul. Ezzel a feladattal kapcsolatban ért az a megtiszteltetés, hogy együttműködhetek a Vargha Terápia munkatársaival, és alkalmazhatom az általam kifejlesztett "homeosztázis" és "interaktív ego-térkép" felmérési típusokat. Ezek a felmérések kellő alapossággal férnek hozzá a páciensek lelki-testi életének mindenkori állapotaihoz, melynek következtében a kezelések is hatékonyabbá válhatnak. Elmondható, hogy több dimenzióban vizsgáljuk meg és követjük nyomon pácienseink lelki-testi kondícióját, így a lehető leghatékonyabb módon tudjuk elősegíteni gyógyulásukat! (X)

ELÉRHETŐSÉGEK:

9027 Győr, Madách u. 22.

Tel.: +36-96/313-521, +36-70/341-5951

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában