PR

2015.09.15. 13:42

Vargha Terápia: Út a tartós gyógyuláshoz!

Valószínűleg egyetérthetünk abban, hogy az egészségünk az egyik legnagyobb kincsünk.

Fontosnak tartom, hogy a szervezet egészét vizsgálva tárjuk fel a betegségeket kiváltó tényleges okokat. Hiszem, hogy csak így szüntethetők meg hosszú távon a panaszok.

"Fontosnak tartom, hogy a szervezet egészét vizsgálva tárjuk fel a betegségeket kiváltó tényleges okokat. Hiszem, hogy csak így szüntethetők meg hosszú távon a panaszok."


Valószínűleg egyetérthetünk abban, hogy az egészségünk az egyik legnagyobb kincsünk. Sajnos erre legtöbbször akkor döbbenünk rá igazán, amikor már elveszítettük. A fájdalom, az életünket vagy hozzátartozóink életét megkeserítő szenvedés lassan megfosztja örömeitől a mindennapjainkat. De mit tehetünk? Kihez forduljunk, ha a célunk a tartós regenerálódás, nem csupán az átmeneti javulás? A megoldást a megfelelő szakember, a megfelelő gyógymód jelenti – a Vargha Terápia pedig pontosan ezt képviseli! Szelíd gyógymódjuk a kiváltó okok megszüntetésére összpontosít, a bajok gyökerénél hat, nem csupán tüneti kezelést nyújt. Komplex, egyedi terápiájuk több mint tíz éve bizonyít eredményeivel!


Bár egyre többen nyitnak az alternatív terápiák irányában, sokaknak nehezére esik megbízni egy természetgyógyászban, ami részben a hazai képzés hiányosságainak is felróható. Érdemes megvizsgálni ugyanezt pl. az angliai vagy az amerikai gyakorlatban: több egyetemen is elérhető 3–5 éves természetgyógyászati képzés, BSc, MSc és PhD fokozatokig. Az egyetemet végzett szakemberek nem csak alternatív gyógyközpontokban, de magánklinikákon, sőt állami kórházakban is el tudnak helyezkedni. A felsőoktatás színvonala óriási hatással van az emberek bizalmára is. A Vargha Terápia munkatársai a Magyarországon jelenleg elérhető legmagasabb szintű általános természetgyógyászati és specifikus szakmai képesítéssel, valamint gyakorlattal rendelkeznek.


Akár mindenki számára javasolható az egyedi ideginger-terápiára épülő komplex gyógymód, hiszen a már kialakult betegségek kezelése mellett a megelőzést, valamint a sérüléseket, műtéteket követő utókezeléseket is munkájuk elengedhetetlen részének tartják. Már kisgyermekkortól ajánlott a biorezonanciás vizsgálatot is magában foglaló teljes állapotfelmérés, így kiszűrhetőek lehetnek pl. a különböző intoleranciák: étel, pollen, állatszőr, por, különböző kémiai vegyületek (mint a tartósítószerek) által kiváltott későbbi allergiás reakciók, illetve pl. a cukorbetegségre vagy egyes keringési rendellenességekre való hajlam.


 Az állapotfelmérést homeosztázismérés (a szervezet belső állapotának állandóságát biztosító élettani folyamatok mérése) teszi teljessé, amelyet az intézményvezető, vezető terapeuta Vargha Zsolt és a Vargha Terápiával szoros együttműködésben tevékenykedő dr. Kiss Tamás biológus, humánökológus, a pécsi tudományegyetem professzora végez. Mindketten a holisztikus gyógyítás, azon belül is meggyőződésesen a Vargha Terápia szolgálatában állnak, és egymást erősítve, elhivatottan küzdenek az emberek jó testi-lelki-mentális-szociális-egészségi állapotának helyreállításán és fenntartásán.


A már kialakult betegségek terén tartós gyógyulás mutatkozik az immun-autoimmun betegségek, szív- és érrendszeri problémák, pajzsmirigy-működési rendellenességek, vese-, illetve májelégtelenségek, nőgyógyászati és urológiai problémák (ciszták, miómák, gyermekáldás elmaradása), nyirokkeringési zavarok, ízületi és mozgásszervi megbetegedések, agyi katasztrófák, depresszió, pánik, alvászavar esetén egyaránt. A kezelések hatására a szervezet öngyógyító folyamatai erősödnek, káros mellékhatások és ártófaktorok nélkül érhető el a várt eredmény.


A komplex gyógymód kiegészül táplálkozási, illetve teljes egészségfejlesztő életvezetési tanácsadással, gyógy-, illetve nyirokmasszázzsal, valamint Sóház is várja a gyógyulni vágyókat.


Az intézet kiemelt szerepet vállal a természetes gyógyítás és klasszikus orvoslás között húzódó feszültség oldásában, az együttműködés elősegítésében is. Intézményeikben elsődleges fontosságú a maximális diszkréció, a betegekre fordított nagyfokú figyelem, ahogy a rendelőkben tapasztalható magas szintű szakértelem és az adminisztráció precizitása is. Egymással összehangoltan dolgozó, szakképzett természetgyógyászok, reflexológusok, felsőfokú végzettséggel rendelkező szaktanácsadók, valamint gyógytornászok és gyógymasszőrök alkotják a szakmai csapatot. Mottójuk egyben hitvallásuk is, amelyet minden csapattaguk a magáénak érez: „A gyógyítás számunkra nem munka, hanem életfeladat!"

 

Mikó József - Ízületi gyulladás

Mikó József - Ízületi gyulladás

„Mikó József vagyok. Komoly ízületi fájdalmakkal küzdöttem, végtagjaimban ödéma alakult ki, amely már napi szinten jelentkezett. Erős fájdalom gyötört. Orvoshoz fordultam, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszereket szedtem, de az állapotom nem javult. Már három éve kínlódtam, amikor egy beszélgetés során kedves ismerőseim javasolták számomra megoldásként a Vargha Terápiát. Februárban kezdtem a kezeléseket, és a következő novemberben tökéletes laboreredménnyel sétálhattam ki a körzeti rendelőből. Mintha kicseréltek volna! Szó szerint új életet kaptam a Vargha Terápiának köszönhetően! Sokan kérdőjelezik meg a hatékonyságukat, a médiában láthatunk, olvashatunk a hitelüket kétségbe vonó véleményeket, de én a saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyit is ér számomra az általuk képviselt terápiás módszer."


 

Németh Ferenczné Ica - Vastagbélgyulladás

Németh Ferenczné Ica - Vastagbélgyulladás

„Németh Ferencné Ica vagyok, Győrben élek. 2013 októberében krónikus fájdalmaktól elgyötörten, súlyos bélösszenövés-műtétemet követően kerestem fel a Vargha Terápia győri intézetét. Ezt megelőzően orvosi kezelés alatt álltam vastagbélgyulladással már két hosszú éve. Amit a legfontosabbnak tartok kihangsúlyozni, hogy a Vargha Terápiánál nemcsak a vastagbélgyulladásomat gyógyították meg, hanem az egész szervezetem működését tették helyre. Köszönettel tartozom nekik, hogy kirántottak reménytelennek tűnő helyzetemből!"

„Alig kezdte el az ovit, máris otthon ápolgattam a kislányomat, asztmával. Újra és újra visszaesett, szinte alig járt a közösségbe. Borzasztóan aggódtam, aggódtunk érte. Az orvos szteroidos kezelést javasolt, amitől még jobban elkeseredtem. Sajnos volt alkalmam megtapasztalni a szteroidok mellékhatásait, nem akartam kitenni ennek Hannát. Iszonyatosan gyötrődtem, mitévő legyek. Barátnőm segítségével kerültünk kapcsolatba a Vargha Terápiával. A kezelések hatására Hanna egyre ritkábban fulladt. Újra egészséges volt az arcszíne, és visszatért az étvágya is. Ez a kedélyállapotán is meglátszott. Újra vidáman, önfeledten játszott! Boldog volt, mint a gyerektársai, hiszen az éjszakáink már nem a szenvedésről szóltak. Létezik-e ennél nagyobb boldogság egy szülő számára? Kizártnak tartom!"

 

Gáspárné Mónika - Endometriózis

Gáspárné Mónika - Endometriózis

„Gáspárné Mónika vagyok. Nemrégiben még betegségek garmadával küzdöttem, életem legfájdalmasabb betegsége, az endometriózis (méhnyálkahártya-szövetburjánzással járó nőgyógyászati betegség) hatalmas kárt okozott a szervezetemben: szigmabél-petevezeték összenövést. Ezt már csak műtéttel lehetett korrigálni. Ezenkívül az egész alhasamat érintő, krónikus gyulladást is megállapítottak. A nőgyógyászom hormonkezelést javasolt, ami sajnos nem járt sikerrel, sőt tovább romlott a már amúgy sem tökéletes állapotom. Kolléganőm révén jutottam el a Vargha Terápiához, ami számomra a valódi megoldást jelentette: már egy éve gyógyszermentes az életem! Most kezdem igazán felfogni, hogy mit is kaptam vissza a gyógymód által: AZ EGÉSZSÉGEMET! Bevallom, talán még gyermekkoromban sem éreztem olyan jól magam, mint most! Minden napomat boldogan élem meg, mert itt arra is megtanítottak, hogyan csináljam."

 

Bús Aranka - Gerincsérv

Bús Aranka - Gerincsérv

„Bús Aranka vagyok, 37 éves. Három éve fordultam először orvoshoz szűnni nem akaró derék- és lábfájdalmaim miatt. Gerincsérvet diagnosztizáltak a lumbális csigolyáknál, de fájdalomcsillapítón kívül semmit nem kaptam. Tavaly nyáron egy olyan szintű, szédüléssel, hányással, súlyos egyensúlyzavarral járó rosszullét következett, hogy tolókocsiban vittek be az ügyeletre. Zokogtam és nagyon féltem. Éreztem, hogy nagyon nagy a baj. A fiam rögtön hívta a keresztanyját, aki kérdés nélkül időpontot kért a Vargha Terápiánál. Az első hónap kezelései megviseltek, egyedül, a kezelőim támogatása nélkül biztosan képtelen lettem volna kitartani. Aztán gyorsan javulásnak indult az állapotom. A fájdalmaim szinte megszűntek, újra képes voltam mozogni, ÉLNI! Mert higgyék el, ilyen kínzó fájdalommal szinte nem is élet az élet. Egyszerűen azt kapta a szervezetem, amire szüksége volt a kezelések és a kiegészítő eljárások terén és az egész életvitelemet érintően."

 

Molnár Ernő - Gyomorpanaszok, alvászavar, bőrkiütés

Molnár Ernő - Gyomorpanaszok, alvászavar, bőrkiütés

„Molnár Ernő vagyok. Elsősorban gyomorpanaszaim miatt kerestem fel a Vargha Terápiát. Hol szorulástól, hol hasmenéstől szenvedtem, és alig két hónap alatt 14 kg-ot fogytam. Rossz bőrben voltam. Mindeközben alvászavarral küzdöttem, bőrkiütések jelentkeztek rajtam, és a térdfájdalmam is egyre elviselhetetlenebbé vált. Tulajdonképpen mindig is hajlottam a természetes gyógymódok felé, csak valahogy az ember először mégis az orvost keresi fel. Az állapotfelmérésen sok minden kiderült, de számomra az volt legfontosabb, hogy megértettem, pontosan mi húzódik a panaszaim mögött, mi az oka annak, hogy egyre rosszabbul vagyok. Nem a találgatásokat kellett hallgatnom: „lehet ettől is, de okozhatja az is…." – hanem teljesen feltárták a problémáim valódi okát, kitérve a legapróbb részletekre is, teljes körűen felmérve szervezetem állapotát. Két hónap kezelés után rendkívüli javulás mutatkozott. A felülvizsgálatok is igazolták az eredményeket, de a legfontosabb, hogy a mindennapi életem során tapasztaltam meg ezt."

 

Szilágyi Attila - Ismeretlen eredetű felsővégtagi görcsös fájdalmak

Szilágyi Attila - Ismeretlen eredetű felsővégtagi görcsös fájdalmak

„Szilágyi Attila vagyok, 32 éves. Eleinte kétes érzelmeim voltak a Vargha Terápiával kapcsolatban, mert voltam már más természetgyógyásznál, de nem tudtak segíteni rajtam. A hagyományos medicinában pedig csak a tüneteimet elnyomó orvosságokat adtak, egyre erősebbeket. A diagnózisom sem kecsegtetett semmi jóval: ismeretlen eredetű felső végtagi görcsös fájdalmak. A sok orvosság már kikészítette a gyomrom, a vastagbelemen tenyérnyi felmaródások lettek a sok toxikus anyagtól. Nagyon nehezen mozogtam, a napi feladataimat is nagyon nehezen végeztem el, segítségre szorultam. Emiatt erős depressziós tüneteim voltak. De meggyőztek az ismerőseim, hogy egy próbát megér. Elkezdődtek a kezelések – és egyszer csak észrevettem, hogy tüsszentéskor (mikor a szám elé kaptam a kezem), már nem görcsölt be a karom. Alvászavaraim is megszűntek, orvosság nélkül is kipihenten ébredtem reggelente. Ami számomra a legfontosabb: újra el tudtam látni magam egyedül, újra tudok írni, fogat mosni, borotválkozni, fésülködni, már nem szorulok mások segítségére. Újra van okom a jókedvre! Boldogan mutatom meg a laboreredményekkel is alátámasztott állapotjavulásomat a családtagoknak és barátoknak. Maximális megelégedéssel, boldogan távozom, visszajárok majd emlékeztető kezelésekre is, és mindenkinek a legnagyobb bizalommal ajánlom az intézményt.


ELÉRHETŐSÉGEK:

9027 Győr, Madách u. 22.

Tel.: +36-96/313-521, +36-70/341-5951

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában