PR

2015.09.21. 15:06

Tűzoltóautót kaptak a jánossomorjai tűzoltók a Leier jóvoltából

Nagy értékű tűzoltóautóval gazdagodott a jánossomorjai önkéntes tűzoltó egyesület. (X)

kisalfold.hu

Michael Leier, a Hanság-menti városban a térség legnagyobb és legmodernebb betonüzemével rendelkező Leier-cégcsoport tulajdonosa adományozta a Mercedes 1222 típusú gépjárművet a szervezetnek.


Lőrincz György polgármester az átadó ünnepségen hangsúlyozta: manapság sok szó esik a cégek társadalmi felelősségvállalásáról, amelyet azonban ritkán követnek tettek. A Leier esetében ez nem igaz. „A Leier-cégcsoport nemcsak munkát ad a helyieknek és adóbevételt biztosít az önkormányzatnak, hanem részese a társadalmi, közösségi életnek is" – jegyezte meg a polgármester.

 


Michael Leier gyakran támogatja a civil szervezeteket, az osztrák és lengyel önkéntes tűzoltók is számolhatnak segítségével. Ilyen nagyságrendű ajándékot, mint a tűzoltóautó, a jánossomorjaiak kaptak először Magyarországon.


– Egy-egy település, közösség a civil szervezetek, egyesületek által él. Ezek a politikától és a napi aktualitás helyzetektől függetlenül fogják össze az embereket. Nagyon fontos dolog ez, és amennyiben valakinek módjában áll, támogatnia kell ezeket.  Az önkéntes tűzoltók a helybeliek biztonságát, értékeit védik, ami nagy kihívás és nem egyszerű feladat. Azt kívánom nekik, hogy az új járművet minél ritkábban kelljen használniuk éles helyzetben, a legjobb az lenne, ha csak a különböző rendezvényeken büszkélkedhetnének az új autójukkal.

 


Amennyiben azonban éles bevetésen lesz rá szükség, akkor sikeres és eredményes munkát végezzenek. Ehhez most már minden feltétel adott. –  fogalmazott Michael Leier.


Az ünnepségen Kránitz József, a jánossomorjai tűzoltó egyesület parancsnoka bejelentette: közgyűlésük Michael Leiert az egyesület tiszteletbeli tagjává választotta. (X)

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában