PR

2014.10.17. 15:50

Jó megélhetési lehetőség a kiadható lakás?

A kérdés nyilván sokakban felmerül, hiszen napjainkban az egyik legfontosabb téma a megtakarítás és a biztos megélhetés. A kérdésre a témában jártas szakembert, Hegedüs Csabát, a Justitiaház beruházóját kérdeztük.

kisalfold.hu

– Meg lehet élni bérleti díjból?

– Országosan biztosan nem, de a piac azt mutatja, Győrben jó üzlet, ha valaki a belvárosban vásárol új lakást. Jobb helyzetben vagyunk, mint a város többi részén. Ugyanis nálunk nem csak egyetemisták vagy a gyárak vezetői, beszállítói keresnek bérlakást, hanem a szomszédos intézmények közelsége miatt az igazságszolgáltatásban dolgozók is. Győrben jelenleg a kereslet sokkal nagyobb a kiadó kisebb lakásokra, mint amennyi a piacon van és ez vélhetően így is marad a következő 5-6 évben. Nálunk például már most kötik le a bérlők a lakásokat a vásárlóinknál, több vevőm már most rendelkezik a jövendőbeli bérlővel.

– Miért látnak üzleti lehetőséget a vevők a kis lakások vásárlásában?

– A kis méretű lakásokra van mindig a legnagyobb kereslet a piacon, mert az árához képest itt képződik a legnagyobb profit. A kiadó lakásoknál a vevők mindig az összköltséget nézik. Egy kicsi, lehetőleg A+-os új lakásnál előre, nagy biztonsággal lehet tudni, hogy kevés lesz a rezsi és a várható ráfordítás is. Ebből következik, hogy ezeket magasabb összegért lehet kiadni.

Galéria!


– Milyen havi bevételt jelenthet egy 40 m2 lakás?

– A lakótelepeken is már 70-80 ezer forintért bérlik az ekkora, jobb lakásokat. Ugyanezt a méretet nálunk simán 120-130 ezer forintért kiveszik. Belátható azt hiszem, hogy ha valakinek van rá pénze, akkor azt inkább egy jól kiadható lakásba fektesse, mint a bankban tartsa néhány százalékos kamattal. Ráadásul ha hozzá akar jutni a pénzéhez akkor az is sokba kerül. A kicsi lakások mindig nagyon gyorsan eladhatók és az értékük is nő, így ha mégis pénzre van szükség akkor mobilizálhatók is.

– Vallja be, inkább a nagyon pénzes emberek vásárolnak kiadható lakást?

– Természetesen mindig ők az elsők, mert folyamatosan keresik a lehetőséget. Ám arra is van példa, hogy egy kis nyugdíjas eladta az óriási házát és beköltözött egy kicsibe. Majd vásárolt mellé még egy lakást, amit folyamatosan kiad a biztonságos megélhetés miatt.
Akinek van rá lehetősége mielőbb éljen azzal!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában