PR

2014.08.06. 13:46

Quimby élő nagykoncert a Szent István Napokon

Mosonmagyaróvárra érkezik még Péterfy Bori&Love Band, a Punnany Massif, és a Budafoki Dohányi Zenekar Havasi Balázs sztárvendéggel.Idén ötödször igazi összművészeti fesztivál hangulat Mosonmagyaróváron. Kicsiknek és nagyoknak kínál programokat két napon keresztül a rendezvénysorozat. Óriási szabadtéri koncertek és mindkét nap más-más színes program várja a látogatókat augusztus 19-én és 20-án.

A Flesch 30 programsorozat kiemelt rendezvénye a Szent István Napok – Nyári Fesztivál. A sztárfellépők mellett helyi művészek is fellépnek és szerepelnek a programsorozatban, úgy mint a Moson Big Band és a Kislaptáros Népzenekar. Továbbá kistérségi mesteremberek elevenítenek fel hagyományőrző céllal mesterségeket augusztus 20-án.

Augusztus 19-én, 17 órakor nyílik a Fehér Ló Galériában az „Örökségünk" – Hagyományőrzés városunkban című gyűjteményes kiállítás, melyben napjaink tárgyalkotó nép – és népi iparművészei mutatják be alkotásaikat. 17 óra 40 perckor indul a Langaléta Garabonciások gólyalábas műsora a piactértől a kisszínpadig, ahol kb. 18 órától bemutatják „A parádé" című előadásukat. 19 órától a kisszínpadon fellép Péterfy Bori&Love Band, 21 órától a nagyszínpadi Quimby zenekar koncertjét, a kisszínpadon 22 óra 30 perctől a Punnany Massif követi.


Idén államalapító Szent István királyunk ünnepén délelőtt 9.45-kor a Kisszínpadon szabadtéri Szentmisét celebrál Kapui Jenő, a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom plébánosa. A misét követően a hagyományoknak megfelelően a Szent István szobornál koszorúzás lesz.

Szintén az ünnep alkalmából és első ízben, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának támogatásával elkészül a Szigetköz legnagyobb halászléje. Mindenkit szeretettel várnak egy adag hamisítatlan, friss halászlére a koszorúzást követően. Új helyszínen, a Városháza dísztermében lesz a Pro Urbe díj átadási ünnepsége. Ez alkalommal Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata ünnepi Képviselő-testületi ülést tart, ezt követi a díj ünnepélyes átadása.

Augusztus 20-án, az ünnephez híven, mint minden évben most is lesznek gyermekprogramok a Gyereksarokban: 15 órától „A mérai hegytetőn"- a Kislaptáros Népzenekar interaktív gyermekműsora; 16 óra 30 perctől pedig „A világ kenyere" Écsi Gyöngyi énekes bábjátéka (Árgyélus Színház). Reggel 9 órától este 20 óráig a Fesztivál utcában mindenkit vár a Mesterségek utcája, ahol közel húsz mesterséget ismerhetnek meg a látogatók. Ezeken kívül szabadtéri hangszerkiállítás is lesz a Magyar Hangszermíves Céh gyűjteményéből Bársony Mihály hagyatékból. Hangszerbemutató és –készítő műhely aprók tánca táncházzal. A Hansági Múzeum közreműködésében pedig címersütés, nyomdakészítés.

Augusztus 20-án, a kisszínpadon délben „Jó ebédhez szól a jó zene" magyar nóta – operett és világslágerek összeállítás várja az érdeklődőket; majd Molnár György harmonikaművész előadása; később a Budapest Voices tagjai produkcióját láthatják Zenés emlékezések – „In memoriam" Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Komár László, Bódi László „Cipő" címmel; a Moson Big Band, és a Budapest Voices.

A nagyszínpadon az ünnepi műsor és a fesztivál koronája, este 21 órától a Budafoki Dohnányi Zenekar látványos előadása „Filmzenék vetítéssel" címen, melyben sztárvendég Havasi Balázs. A kétnapos fesztiválprogramot a hagyományok híven körülbelül 22 óra 30 perckor tűzijáték zárja az előadást követően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában