A szabadság, ahogy átéltem

Sérülten is sportosan befejező rész.



2019.06.15. reggele: Nagy Józsefnével, a Mozgáskorlátozottak Győr- Moson- Sopron Megyei Egyesületének elnökasszonyával, és kedvesemmel Anival elindultunk a fertőrákosi Drescher kikötőbe, hogy a hónapokon át tervezett úszásom végrehajthassam. Nagyon vártam, hogy eljöjjön ez a nap, mert rengeteg szervezés, izgalom volt a háttérben, ami senkinek sem tesz jót ilyenkor. Végül az engedélyek, a segítők, és a támogatók is készen álltak erre a napra.

Megérkeztünk a kikötőbe.

Ahogy arra számítani lehetett nagy szél, hullámok vártak ránk, de valamiért most nem volt bennem akkora az izgalom. Biztonságban voltam, mert a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízipolgárőrség, a Fertőrákosi Tűzoltóság, a Győri Búvár S.E. és a Rendőrség is biztosított az úszásom során. Bár ez az elmúlt évek úszás sorozataiban sem volt másként, ők voltak, akik végig biztosítottak.

Fotók: Bucsák Krisztina Artantiq

Fotók: Bucsák Krisztina Artantiq

Sérülten is sportosan sorozat

2017 " Átúszom a városom"  https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tomi_rocky_meghoditotta_a_folyok_varosat_es_az_emberek_szivet_gyorben_-_video_es_sok-sok_foto/2522843/

2018 " Átúszom a megyém"  https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/a_vege_gyilkos_volt_-_tomi_rocky_labak_nelkul_14_kilometert_uszott_a_mosoni-dunaban_-_video_fotok/2563985/

2019 " Átúszom az országom"  https://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/viharos_szel_ide_hullamok_oda_-_tomi_legyozte_a_ferto_tavat_-_fotok/2600398/

  Címekkel jöttek létre.

Ezzel a sorozattal szerettünk volna példát mutatni, illetve bemutatni, hogyha egy embert súlyos baleset ér, attól még nem áll meg az élet, és ha úgy dönt, hogy nem adja fel, bármit elérhet ezek után is.

De jöjjön a fertő tavi úszás!
Kb. 10:00- órakor indultam a vízbe. A víz kellemes, már-már melegnek volt mondható. Hamarosan érezhettem azt, amit a partról láttam. Jöttek a hullámok. Némelyik akkora taslit adott hátulról, mintha egy kis gyerek fejbe csapott volna. :) Átvettem a ritmust, nagy karcsapásokkal haladtam előre. Egy óra elteltével vettem magamhoz egy kis frissítő izotópos italt és befordultam az összekötő csatorna felé. Itt a nádasokkal körülvett rész következett, szinte szélcsendben hullámok nélkül. Néhol, olyan alacsony volt a víz, hogy a kezeim hozzá értek az iszapos talajhoz. Volt egy halacska is, akit megzavartam, majd sebesen húzott el a hasam alatt. :)


Ekkor kb. a táv kétharmadánál járhattam.

Végig úsztam ezt a sávot, kiértem a tó osztrák részére. Itt már nagy hajók, forgalom és hatalmas szembe szél várt rám. Megláttam a távolban a B0. pontot, ahová terveztük a befutót. Gondoltam, innét már nem lesz gáz, mindjárt ott vagyok. Nem így lett! A hullámok egyre erősödtek, ahogy a nyílt vízre értem, ez egy cseppet sem könnyítette meg a dolgom. Viszont ettől jó, ettől kihívás. Ha ezek a nehézségek nem lennének, akkor valószínűleg csak az uszodában rónám a köröket. Minden erőmet összeszedtem és próbáltam inkább az elemekkel együtt élni, mint ellene dolgozni. A sziget makacsul tartotta magát, mintha valaki a másik oldalról húzta volna vissza, de nem adtam fel, nem adhattam fel! Beértem!

A szabadság szimbólumához értem, ami ma már az összetartozást jelképező B0. sziget. Idén tavasszal volt a 30. évfordulója, hogy ledőltek a vasfüggöny falai. Számomra, aki egy súlyos balesetben mozgáskorlátozottá váltam, a víz adta vissza a szabadságom, és ez a sorozat nem is érhetett volna szebben véget, mint ezen a nemes, történelmi helyen.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki ebben a sorozatban részt vett, dolgozott, szervezett, támogatott vagy csak szurkolt. Nélkületek nem jött volna létre!

Természetesen a nyílt vízi úszást nem hagyom abba. A hétvégén lesz az 5. Balaton átúszásom, majd a Tatai-tó, a Lupa-tó, a Velencei-tó, és az Orfű-tó következik. Az évad zárásaképp augusztus 24-én  jön a "nagy vad" az Adriai tenger a Poreci úszó fesztivál, ahol újra megpróbálom az 5 km-es maratoni távot. :)

Üdv: mindenkinek, tsók! Tomi Rocky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!