Két hónap két verseny!

Amikor mások a vasárnapi ebédhez készülődnek, rádióban „Jó ebédhez szól a nóta”, vagy éjszaka az ágyukban a legszebb álmukat álmodják, én akkor is a medencében vagyok

Két hónap, két kemény verseny!

Jobban nem is kezdődhetett volna számomra ez az évad, mint, hogy ilyen korán, már úszóversenyeken indulhattam. Idén nem kellett sokat várnom a jó időre, hogy úszni tudjak verseny körülmények között. Felmértem magam, kitűnő formában vagyok!

De, ne rohanjunk annyira előre!

Február 10-én került megrendezésre Balatonfűzfőn a „Szárnyald túl önmagad” 6 órás medencés úszóverseny. Ezt a kihívást egyéniben szerettem volna teljesíteni, de úgy alakult, közben, hogy egy jó barim, Vági Zoli bejelentkezett, ismét velem tartana. Örömmel fogadtam Zoli kérését, így hamar kialakult a Tomi Rocky Team, amit 2 fő, Zoli és jómagam alkottunk. A versenyen szintén részt vett egy másik barátom Zimányi Andris, aki 2018-ban hosszában úszta át a Balatont, ő egyéniben indult és nyomta le a távot. A versenyszabály szerint félórás, illetve órás váltásokban hagyhattuk el a medencét. Mivel egyéniben akartam ezt a versenyt teljesíteni ezért a nagyját magamra vállalva óránként, míg Zoli félóránként frissített, tehát én 4 órát, Zoli 2 órát úszva 10.800 méterrel fejeztük be és gyűrtük le a távot :)

Zolival a díjkiosztón

Zolival a díjkiosztón

Sok pihenésre nem maradt idő. A rövidebb hónap miatt, hamar elérkezett a március 2-a, az újabb próbatétel időpontja. Sri Chinmoy Maraton 20 km-es éjszakai úszóverseny volt a következő, amit Szentendrére álmodtak meg a szervezők. Ez az úszóverseny hasonlított a Székesfehérváron megrendezésre kerülő éjszakai 12 órásra, annyi különbséggel, hogy itt a 20 km-es távot minél hamarabb kellett leúszni.

Jómagam háromszor indultam az éjszaka, 21:00 órakor, éjjel 1-kor és hajnali 3-kor vágódtam a vízbe. Spint számokról szólt a futam ezért magamhoz képest túlteljesítve küzdöttem le a távokat. Az én számom, mint tudjátok, a nyíltvízi hosszútávúszás, ezért a sprintek nem nagyon mennek. Összekaptam magam és a várt eredményhez képest 350 méterrel közelebb hoztam a csapatot a végeredményhez. Ja és a csapat?!

A „Gyalog Cápák” meghívásának eleget téve, bizalmukat elnyerve csapatukat erősítettem. Edina, Karesz, Zoli, Sanyi és Pisti köszönöm Nektek a lehetőséget! A 20 km-es távot 8:32:31- alatt sikerült teljesítenünk. Reggel 7 órára, már itthon voltam, az ágyam ölelésében folytattam a vasárnapi programom, ami nem volt más, mint egy jó nagy alvás. :)

Az év hátra levő részében, már a nyíltvízé a főszerep, de biztos vagyok abban, ha lesz medencés különleges úszás, ott lesz a helyem. Innét is Üdvözlöm a Vízicsigák és az Ötökör csapattagjait, valamint a szervezőket és az összes munkatársat, aki részt vett az eseményen! :)

Kalandjaim folytatódnak, már most tudom előre, hogy rengeteg izgalmas élményt fogok Veletek megosztani. Természetesen ezek a kalandok a támogatók nélkül nem jönnének létre, ezért előre szeretném megköszönni a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete a Mozgáskorlátozottak Győri Egyetértés Sport Egyesülete, a Rehab-Rába Kft, az Artantiq, a Sárkány Informatika, és a Jaked - Magyarország-nak, hogy bizalmat szavaztak nekem ismét. Továbbá más támogató jelentkezését is örömmel fogadnám, aki mellém állna. Keressetek bátran, akár a Facebookon is és Ne feledjétek! "Mások legyőzése néha eltörpül azelőtt, mikor magunkkal kell szembenéznünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!