Tomi Rocky 2018

Ebben az évben voltam paralimpikon, győri vasember, összefirkált és félelmetes ember is...

Szeretnék Nektek egy összefoglalóval, illetve az évből kimaradt gondolataimmal kedveskedni, az ünnepek alkalmával.

December:

Jól indult az év! Szinte minden sikerült, amit elterveztem.  Makray Dalma kérésére összejött a nagy találkozás az uszoda, Jakabos Zsu, és köztem. Jó hangulatú, vidám órákat töltöttünk el együtt a medencében.

Részt vettem Győrben az akadálymentes játszótér avatásán a barátságparkban. Voltam a Parlamentben, ami számomra egy új világot nyitott meg. Adományoztam a győri kutyamenhelynek egy szép házikót és készítettem egy szuper raklapágyat, ami a mai napig szépen teszi a dolgát.  Szokásomhoz híven sokat főztem, ebből kiemelve egy különlegességet meg is osztottam veletek. Eddig csülökpörköltet még soha nem csináltam épp itt volt az ideje, hogy elkészüljön. Nagyon finom lett! :)

Az idei sportévadom remekül sikerült, egy új támogatómnak köszönhetően rengeteget tudtam nyíltvízen edzeni, felkészülni a megmérettetésekre. Az ikrényi tó nagyon jónak bizonyult számomra, imádtam a pontyokkal együtt edzeni. :) Gyönyörű, tiszta víz, szép környezet és kedves, segítőkész emberekkel találkozhattam az edzéseim során.

Az első nyíltvízi úszásom, egy különleges helyszínen, egy extrém távval kezdtem. A Mosoni -Duna gyors és kiszámíthatatlan szakaszát választottam. Az áradó „friss víz” a maga dermesztő állagával, az uszadékfák kíséretével, a folyó sodrása még különlegesebbé tették a feladat leküzdését. Az úszást figyelem felhívásnak is szántam, mivel meghívtam egy ép sportolót, Nagy Krisztiánt, aki az esélyegyenlőség keretén belül velem tartott. A táv sem volt átlagos, ami jelen esetben 14 folyami km volt. Élveztem minden pillanatát!

Következett a Balaton-átúszás, immáron negyedszer.

A Balaton úszás minden évben más, ebben az évadban sem volt ez másként. A szervezők figyelmeztettek mindenkit, hogy csak az vágjon neki, aki már úszott ezelőtt is, mivel nagy szél, hullámok várhatóak. Bejött nekik.

Valóban nem volt egyszerű, de a rutinom, a felkészültségem, és az erőm felülmúlta az akadályokat. Életem második legjobb idejével végeztem. Egy új tetkó is felkerült a többi közé, bár az igazság az, hogy ezek, az előző évek dátumai, amik feszítenek a combomon.

Nem volt megállás!

Következett a Velencei-tó, a maga 6 km-es távjával. Itt minden feltétel patent volt, és hamar, 4 óra alatt lezajlott, már-már rutinosan. Következő állomás az Isztriai félsziget, harmadik alkalommal a tengeren.

Most mindenre felkészülve teljes mellbedobással vágtam neki ennek a kalandnak, ami csak részben jött össze. A természet beleszólt a mókába, de, amit lehetett megtettem és ezt is végig csináltam.  A hangulat most volt a legjobb a három közül. Nem volt görcsösség, idegeskedés, csak tettem a dolgom és kifejezetten élveztem a próbatételt. Mányoki Attila példaképem, barátom, a kórházi ágyából adott inspirációit magammal vittem, ami sokat segített a feladatom elvégzésében.

Egy idézetet szeretnék veletek megosztani, amit tőle kaptam:

"Nem kell siettetni, élvezd!"

"Add át magad! Nem ellene kell dolgozni, hanem vele!"

"A tenger is egy lány, időnkét szeret, mosolyog, simogat. Van, amikor rossz kedvű, mogorva, duzzog, csapkod, együtt kell lenni vele, mert szereted…”

Így kell tekinteni rá!

Ha nagyon duzzog, akkor hagyni kell, had tombolja ki magát, egyszer, majd lenyugszik, és ismét magához ölel. Csak élvezd, tanuld meg kezelni és sokkal több örömöt okoz.

Azt hiszem ennél több nem is kell, ha az ember egy tengeri úszásra készül. Köszönöm Attila! :)

Ami a sportot illeti már csak két úszás volt hátra. A minden évben megrendezett Szabó János emlékverseny és a 12 órás éjszakai úszás Székesfehérvárott. Az előzőben egyedül, az utóbbiban csapatban indultam. Az év új barátokat hozott, a Vízi csigák személyében, akik megkerestek, hogy ússzak velük a versenyen. A csapat remekül teljesített és igazán jól éreztem magam velük.

Végezetül még egy érdekesség! A munkám kapcsán elvállaltam a Mikulás szerepét, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete szervezésében, ahol dolgozom. Volt egy kis fesztivál, itt mindenki nagy örömére télapó lettem. Vittem bele egy kis humort, vidámságot a szerepjátékomba, és itt-ott kilógó tetoválásaim sem zavarták a gyerekeket. Nagyon élvezték a műsorom.

Abba belegondolva, hogy közel 50 gyerek emlékébe égtem bele, amire talán örök életükben emlékezni fognak, kifejezettem menőnek gondolom! :)

A menő dolgoknak, még nincs vége, mivel volt szerencsém találkozni és megismerkedni 

Ragályi Elemér Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőrrel. Filmjei számos nemzetközi díjat nyertek, közöttük Oscar-díjat, Emmy-díjat is. Azt viszont nem értettem, miért nevezett el "félelmetes embernek" :) Ugye nem is vagyok az?! :)

A 2019-es évre is vannak terveim. Remélem sikeresen tudom teljesíteni a kitűzött céljaim.

Szeretném mindenkinek megköszönni, akik támogattak, szurkoltak, vagy, csak szimpatizáltak velem, hogy a Tomi Rocky projekt mehetett és remélem, még megy is tovább!

Külön köszönöm támogatóim: Rehab-Rába Kft Pellek Béla, Bucsák Kriszta Artantiq fotók és barátságuk.

Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete Nagy Józsefné Edit, Nagy Krisztián segítsége és Nagy Gábor szurkolása.

Sárkány Márta-Sárkány Informatika  

Győri Búvár SE . Pepe és Georgio

Mányoki Attila barátsága, tanácsai. 

Petrov Iván, Rajos István GYŐRI ÚSZÓ SE

Jaked - Magyarország. Vera, Béla

Kiss Kati Masszázs.

Szeghalmi Balázs, Cseh Róbert kisalfold.hu. Tóth Zoltán Gördülő Arcvonások

…nem utolsó sorban Ruffné Reszter Gabikanénike és a Vízi Csigák csapatának önzetlen segítségét. Zoli, Judit, Karcsi, Guszti, Misi, Petra és Stetina István, Napsugár Anna barátsága.

Kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánok mindenkinek így az év végére, találkozunk jövőre!

"...mert én bolond akarok maradni, és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodom, nem pedig úgy... ahogy mások elvárják..."

Üdv: Tomi Rocky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!