Passzívház Építő

2011.07.18. 10:57

Megújuló energiaforrások

A közfelfogás szerint a megújuló erőforrásokhoz hatékonyságához, és megtérüléséhez fűzött remények irreálisak. Alkalmazásuk a csekély hozamuk, az energiatermelés időbeni egyenetlensége, a tárolási nehézségei miatt hagyományos épületben a használati meleg víz készítésen kívül, támogatás nélkül nem gazdaságos.

A megújuló energia csak azok Joli-jokere, akik költségeit még nem vették számba. Ebből rögtön kiderül, hogy kevesebbe kerül az energiát megspórolni, mint megtermelni. Olcsóbb passzívházat építeni, mit egy hagyományos épület a fűtési energiaigényt megújuló energiaforrásból fedezni. A környezetet nem károsító megújuló energiaforrásoké a jövő. Ezek gazdaságosan csak a passzív-, vagy alacsony energiafelhasználású épületekben válnak technológiai fejlődésük, áruk csökkenésével, és támogatással előbb utóbb alkalmazhatóvá.

Zsákutca a legolcsóbb energiaforrás keresése. Az elsődleges energiahordozó, az olaj világpiaci árának növekedése rövid időn belül valamennyi azt kiváltó energiahordozó árában megjelenik. A piaci kereslet-kínálat kiegyenlíti a különbségeket. Hosszútávon kizárólag az energiahatékonyság növelése, az összehangolt energiatakarékosság hozhat eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!