Pályázati kisokos

2017.03.05. 17:09

Módosítás várható a falusi turizmus fejlesztését célzó felhívásnál, illetve a Fiatal Gazda pályázatnál!

Módosítás várható, a hamarosan megnyíló VP6-6.4.1-16 - "Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása", illetve a VP2-6.1.1-16 – „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” pályázat feltételeiben jelentette be a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön, a "Borjog és bormarketing 2017" konferencián Budapesten.

Kis Miklós Zsolt jelezte, hogy az agrárvállalkozások több lábon állását lehetővé tevő úgynevezett diverzifikációs pályázatnál  - VP6-6.4.1-16 - "Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása" - lehatárolási probléma adódott. Eredetileg nem mezőgazdasági vállalkozások is indulhattak volna a pályázaton, ugyanakkor nekik a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) is adhat forrást, így ebből a pályázatból kizárják őket.

Ezáltal csak az agrár mikrovállalkozások pályázhatnak majd elsősorban egyéb, nem agrárcélok, például a falusi turizmus fejlesztésére, szálláshelyek bővítésére - ismertette az

Újabb módosítás várható, a hamarosan megnyíló fiatal gazda pályázat - VP2-6.1.1-16 – „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás - feltételeiben. Kis Miklós Zsolt jelezte, hogy azért kell szigorítani, mert egyes pályázók az elmúlt hetekben kormányhivatali igazolásokkal akartak visszaélni.

Elmondása szerint mivel lehetőség lett volna "néhány zsáknyi" gombatermeléssel indulni a pályázaton, megjelentek a "hirtelen gombatermesztővé vált" pályázók. A szigorítás eredményeként viszont csak azok jelentkezhetnek majd, akiknek 2016-ban már volt egységes kérelme, illetve ennek hiánya esetén azok, akik 2017 áprilisában - az újabb egységes kérelembenyújtás megjelenésekor - igazolják üzemméretüket.

Fontos megjegyezni, hogy a forráshiányos időszak után kifejezetten nagy az igény az ilyen jellegű pályázatokra, elképzelhető a gyors keretkimerülés.

Ha pályázni szeretne az ingyenes előminősítés végett jelezze pályázati szándékát az alábbi elérhetőségeken [email protected] vagy +36 20 377 9200 és felkészítjük a  pályázat sikeres beadására! 

 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

[email protected], 06 20 377 9200

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!