Pályázati kisokos

2015.09.27. 19:33

FONTOS!!! Tájékoztató a K+F pályázatok KFI szakpolitikai szempontú véleményezéséről

A kutatási, fejlesztési és innovációs célú hazai és uniós források felhasználásának KFI szakpolitikai koordinációjáért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) törekvése a stratégiailag megalapozott, társadalompolitikai célokat szolgáló, értéket teremtő, a hosszú távú versenyképességet hatékonyan erősítő innovációs környezet kialakítása. A fenti célok versenypályázati támogatási rendszerben való érvényesítésére, a KFI célú források nem csak szabályszerű, de célszerű, koordinált, átlátható felhasználásának ösztönzésére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programok (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) Irányító Hatósággal külön megállapodás alapján rögzített pályázati felhívások esetében a támogatás iránti kérelmek beadásához az NKFI Hivatal kutatási, fejlesztési és innovációs szempontú támogató szakpolitikai véleménye (KFI szakpolitikai vélemény) szükséges. A KFI szakpolitikai szempontú támogató vélemény benyújtásának szükségességéről az Irányító Hatóság által meghirdetett egyes pályázati felhívások rendelkeznek.

A kérelmező a pályázat KFI szakpolitikai szempontú támogathatóságára vonatkozó vélemény iránti kérelmét (a továbbiakban: kérelem) az NKFI Hivatal weboldaláról elérhető elektronikus felületen keresztül nyújthatja be.

Az elektronikus felület 2015. október 1-jétől nyílik meg a kérelmek befogadására.

A GINOP-2.1.1-15 - „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című pályázati felhíváshoz az Irányító Hatóság által meghatározott első értékelési fordulóra benyújtani kívánt támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a KFI szakpolitikai szempontú vélemény kiadása iránti kérelmek 2015. október 1. és november 15. között nyújthatók be az NKFI Hivatalhoz. A november 15. napja után beadott kérelmekhez a Hivatal a KFI szakpolitikai szempontú véleményt a pályázati felhívásban meghatározott következő értékelési fordulóra adja ki.

Felhívjuk a kérelmezők figyelmét, hogy az NKFI Hivatal kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai szempontú támogató véleményének megléte nem jelent automatikusan pozitív támogatói döntést.

Az érintett felhívások esetében a projektjavaslatnak az Irányító Hatósághoz (NGM) való benyújtásához a kérelmezőnek már rendelkeznie kell az NKFI Hivatal KFI szakpolitikai szempontú támogató véleményével, ugyanakkor javasoljuk, hogy a kérelem NKFI Hivatalhoz történő benyújtásával párhuzamosan kezdjék meg a projektjavaslat adatainak kitöltését a kitöltő program használatával.

A hivatalos KFI szempontú szakpolitikai vélemény kézhezvételét követően az adatlap a kitöltő programban véglegesíthető, majd benyújtható a Pályázati Felhívásban meghatározott módon az Irányító Hatóság részére. 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

06 20 377 9200, [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!