Történelmi pillanat

2022.04.04. 00:14

A Fidesz–KDNP négy egymást követő országgyűlési választást nyert meg

A rendszerváltás utáni magyar demokrácia kiemelkedő eseményeként fog bevonulni a magyar politikatörténetbe 2022. április 3.

2010 óta zsinórban a negyedik parlamenti választáson győzött a Fidesz, így ismét Orbán Viktor alakíthat majd kormányt – írja a Magyar Nemzet.

A vasárnapi országgyűlési választás és a vele egy időben megtartott, várhatóan érvényes és eredményes gyermekvédelmi népszavazás igazolta, hogy a magyar demokrácia él és virul.

Ismét egyértelművé vált, hogy a közjogi keretrendszer stabil, a külső beavatkozási kísérletekkel és a belső visszaélésekkel szemben is kellő garanciát biztosít a választások tisztaságának megőrzésére. Ezt igazolják a választási részvételi adatok is: a választásra jogosultak csaknem hetven százaléka vett részt és voksolt érvényesen. 

A szavazás hivatalos végeredményére ugyan még várni kell, az azonban már most látható, hogy a Fidesz–KDNP politikatörténeti bravúrt hajtott végre: a szabad és tisztességes magyar országgyűlési választások történelmében még egyszer sem fordult elő, hogy egy pártszövetség négy egymást követő országgyűlési választáson elnyerje a szavazók többségének bizalmát.

Borítókép: Illusztrációfotó / MTI / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!