Mindenkin átgázol

2022.03.30. 10:38

Márki-Zay elsütött egy melegviccet (videó)

Márki-Zay Péter vasárnapi budapesti fórumán elsütött egy melegviccet. De a kormányfőaspiráns más kisebbségekkel kapcsolatos kijelentései is kiverték már a biztosítékot.

A baloldal jelöltje korábban egy olyan videót tett közzé, amelyet végül az LMBTQ-szervezetek tiltakozása miatt kellett leszednie oldaláról – írja a Ripost.

– Kampányunk egyik meleg tagja, amikor azt mondták, hogy „…egy meleg kézfogást”, erre azt mondta, hogy „akkor jövök” 

– mesélte Márki-Zay Péter vasárnap, egy XVI. kerületi lakossági fórumon, ahol Vajda Zoltán helyi összellenzéki jelölttel közösen korteskedtek. A társaság nagy hahotára fakadt a melegvicc hallatán.

Márki-Zay Péter korábban több ormótlan viccet is elsütött szereplései alkalmával. A szövegek szereplője jellemzően az amerikai fekete közösség tagjai, akiket Márki-Zay következetesen „négereknek” nevez, ami az USA-ban a rasszizmussal egyenlő.

– Milyen érzés vaknak lenni? – kérdezte a riporter a jelölt által elmesélt viccben Steve Wondertől. – Még mindig jobb, mintha néger lennék – mondta el a csattanót Márki-Zay.

Ebben az esetben a vak embereken is gúnyolódik, tegyük hozzá.

De hallgatóságának egyszer arról is mesélt, hogy miben hasonlít Trianon és Michael Jackson. A jelölt néhány ilyen otromba viccét az alábbi összeállításban szedtük össze.

Márki-Zay Pétert már többször azon kapták, hogy 

 gyűlöletkeltésre alkalmas szavakkal illette egy-egy kisebbség tagjait.

A baloldal jelöltje magára haragította az LMBTQ-lobbit is, amikor egy gusztustalan videót tett ki a Facebook-oldalára, amelyben az általa vizionált „fideszes melegeket” kritizálta. A videó annyira ízléstelen volt, hogy végül a hazai LMBTQ-szervezetek tiltakozása közepette kellett levennie az oldaláról.

Többször is értekezett a hazai zsidóságról, egyszer például arra kérte őket, hogy egy időközi választáson szavazzanak a baloldal antiszemita jelöltjére, Bíró Lászlóra.

Márki-Zay Péter kijelentései közül is talán azok a legvisszatetszőbbek, amikor

a „fogyatékos" kifejezéssel próbálta sértegetni politikai ellenfeleit. 

Ezt videóiban többször is megtette az elmúlt években, többek között a „fideszes propagandistákat" és a hódmezővásárhelyi ellenzékét nevezte így. A fogyatékos szót rendszeresen sértésként használja.

A „fogyatékos" kifejezés szitokszóként való használata nemcsak döbbenetet és tiltakozást váltott ki, egy kerekesszékes asszony Márki-Zay orosházi fórumán számon is kérte a jelöltet. 

– Alázod a rokkant embereket meg az öregeket? – kérdezte.

Borítókép: Márki-Zay Péter / Magyar Nemzet / Kurucz Árpád
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!