Ország-világ

2016.04.16. 10:42

Zsófiát rabszolgaként dolgoztatták Izlandon

Nevetséges fizetésért, reggeltől estig dolgoztatták dél-izlandi farmerek S. Zsófiát, aki egy évig bírta a munkát.

A huszonhárom éves fiatal nő a Facebookon bukkant rá az izlandi bébiszitterállásra, farmokra kerestek lányokat. Zsófia ekkor még nem sejtette, mi vár rá - írja a BorsOnline.


Bár szerződést nem írattak alá a lánnyal, eleinte minden rendben ment. Segített a farmon élő gyerekek gondozásában, főzött és takarított. Egy idő után viszont eldurvult a helyzet, a lány ugyanis reggeltől estig talpon volt, egyre több feladatot sóztak a nyakába, neki kellett megfejni a teheneket, és csak akkor tudott megpihenni, amikor leült enni. Hiába kérte többször is, nem írtak szerződést. Ekkor már tudta: illegálisan foglalkoztatják. Szégyellte a helyzetét, ezért nem szólt a hatóságoknak. Félmillió forint értékű izlandi korona járt volna neki, ehhez képest hatvanezer forintot kapott.

Zsófia állítja: nincs benne harag, és bár megtehetné, nem tesz feljelentést. Fontosnak tartja viszont felhívni a figyelmet arra, hogy Izlandon egyes helyeken rabszolgaként dolgoztatják a külföldieket. Jelenleg a fővárosban, Reykjavíkban várja, hogy hazautazhasson.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában