Ország-világ

2017.05.27. 18:31

Villámcsapásban elhunyt bodajki kislány: sok a kérdés Lilla halála körül

A kis Lilla az udvaron játszott, amikor egy villám váratlanul lecsapott. Hogy ezután pontosan mi történt, a helyiek azóta is találgatják.

Az egész országot felkavarta a bodajki kislány tragikus halála. A kis Lilla az udvaron játszott ötéves húgával, amikor egy villám váratlanul lecsapott. Hogy ezután pontosan mi történt, a helyiek azóta is találgatják és sokan egyre biztosabbak abban, nem egészen úgy történt minden, ahogy elsőre hinni lehetett - írja a borsonline.hu.


A vihar nem sokkal délután öt körül jött. Noha iszonyatos nagy vihar kerekedett, mint a család egyik ismerőse felidézte, a villám idején még épp csak dörögni kezdett az ég. A Bors úgy tudja, az udvaron játszó gyerekek ezt érzékelték, és el is kezdték összeszedni a játékaikat. Ezek után, mint azt egy szülő a helyiek egy Facebook-csoportjában írta: a villám nagyon gyorsan lecsapott, de a gyermek mellé, és a kertben lévő játékszerek egyike vezethette a feszültséget.


– Egy óriási csattanást hallottunk, abból tudtuk, hogy hozzánk nagyon közel csapott be itt az utcában. De a felhők épp csak gyülekeztek – erősítette meg a családdal egy utcában lakó hölgy. Az időjárás sok bodajkiban kérdéseket vetett fel és többen úgy vélik: a néhány kilométerrel arrébb, Móron működő úgynevezett esőágyú tevékenysége hosszú évek óta befolyásolja az időjárást.


Az év legváratlanabb időszakában tudnak furcsaságok történni. Semmiből jövő jégesők, óriási mennyiségű víz, és villámok... – írta valaki. Az eszközzel egy fellőtt rakéta által eső idézhető elő, vagy épp megakadályozható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában