forgalmas helyen

2020.06.10. 13:00

Világháborús bombát találtak Ferencvárosban

Az 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibombát, amelyet a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen találtak, csütörtökön hatástalanítják a helyszínen.

A Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bombát csütörtökön fogják hatástalanítani a helyszínen – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Gajdos Milán hadnagy elmondta: a második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő.

Hozzátette: a robbanótest biztonságos elszállításához a helyszínen kell hatástalanítani a bombát, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet.

Tekintettel arra, hogy az állampolgári korlátozások több forgalmas útvonalat érintenek majd, a tűzszerész műveletre június 11-én, csütörtökön az esti-éjszakai órákban kerül sor – tette hozzá.

Megjegyezte: a lezárásokkal kapcsolatban részletes rendőrségi információt lehet olvasni a rendőrség internetes oldalán, a www.police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában