Elismerés

2020.07.09. 12:47

Várják a jelöléseket a gróf Batthyány Lajos- és a gróf Zichy Antónia-díjakra

Idén először adományozza oda a Magyar Batthyány Alapítvány a tavalyi évben megalapított gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjakat. A díjak odaítélésével olyan közéleti személyiségeket – egy férfit és egy nőt – kívánnak elismerni, akik Magyarország kiemelt társadalmi kihívásaira adtak példamutató válaszokat.

Forrás: Wikipédia

Fotó: FJ Mol

A díjazottak személyére 2020. július 15-ig várjuk a jelöléseket mindazoktól, akik nyitottak a társadalmi innovációra és felelősen gondolkodnak Magyarország jövőjéről – írja közleményében a Magyar Batthyány Alapítvány, hozzátéve, hogy a díjak védjeggyel oltalmazás mellett erkölcsi és anyagi elismeréssel is járnak.

Batthyány-Schmidt Margit alapítványi elnök hangsúlyozza: „Az alapítvány közéleti szerepénél, a társadalom részére végzett közösségépítő tevékenységénél fogva úgy határozott, hogy megalapítja a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjakat. Célunk, hogy az elismerések által felhívjuk a figyelmet olyan társadalmi innovációkra, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményekre, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország sikeres jövőjéhez.”

Jelöltet bárki állíthat, a magyar tudományos és közélet kiemelkedő tagjaiból álló héttagú bírálóbizottság ajánlása alapján az alapítvány kuratóriuma dönt a két nyertes személyéről. A nyertesek értesítése után az ünnepélyes díjátadóra október elején kerül sor.

További információ a www.batthyany.hu oldalon érhető el.

A Magyar Batthyány Alapítvány és díjai

A Magyar Batthyány Alapítvány megalapítása óta következetesen támogat minden olyan kiemelkedő tevékenységet és kezdeményezést, amely a mai kor társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ ad. Mindezek kifejezéseként az alapítvány – gróf Batthyány Lajos első felelős miniszterelnök és felesége, gróf Zichy Antónia emléke előtt tisztelegve, és az általuk képviselt értékeket továbbörökítve – egy évvel ezelőtt létrehozta és oltalommal levédette a gróf Batthyány Lajos és a gróf Zichy Antónia díjakat. Az Alapítvány a díj létrehozásával és adományozásával olyan teljesítményeket kíván elismerni, amelyek kiemelt társadalmi kihívásokra adnak példamutató válaszokat.

Borítóképünkön gróf Batthyány Lajos látható Barabás Miklós festményén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában