Ország-világ

2015.11.27. 15:58

Valbuena Benzema ellen vallott a szexvideós zsarolás ügyében

Mathieu Valbuena először beszélt válogatottbeli csapattársának, Karim Benzemának az őt ért zsarolási ügyben játszott szerepéről, méghozzá egyértelműen vádolva a Real Madrid labdarúgóját.

"Amit Benzema tett, azt én a legnagyobb ellenségemmel sem csináltam volna meg" - fogalmazott egyértelműen a középpályás, akit egy szexvideóval próbáltak zsarolni még a nyár folyamán. 


november elején hallgatta ki, s vette őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el ellene. A játékos egy éjszakát töltött őrizetben, s később ugyan visszatérhetett Madridba, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba az ügy sértettjével, illetve további szereplőivel. 


Ugyan az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatárnak milyen szerepe volt pontosan a zsarolásban, a nyomozók ugyanakkor azt gondolják, Benzemát egy gyerekkori barátja vette rá arra, hogy közvetítsen a zsarolók és Valbuena között, s egyszersmind érje el nála, hogy egyezzen meg zsarolóival. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes támadót bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat. 


Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki. 


A nyomozás során őrizetbe vettek négy személyt, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, akit azonban kihallgatását követően szabadon engedtek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában