Ország-világ

2019.06.11. 17:59

Úzvölgyi katonatemető: tovább halogatja Bákó megye a darmanesti-i polgármesteri hivatal beperelését

A prefektus által indított per az építési engedély hatályának a felfüggesztését jelentené a jogerős ítélet kimondásáig.

Bákó megye prefektusa - korábbi bejelentésétől eltérően - még mindig nem támadta meg a közigazgatási bíróságon azt az építési engedélyt, amelyet a darmanesti-i (dormánfalvi) polgármesteri hivatal állított ki maga számára az úzvölgyi katonatemető átalakítására.


A román kormány Bákó megyei képviseletét ellátó prefektusi hivatal korábban múlt péntekig adott haladékot a polgármesternek álláspontja megvédésére. Közölte: ha ez a megnevezett határidőig nem történik meg, a közigazgatási bíróságon támadja meg az okmányt.

    

A prefektus által indított per az építési engedély hatályának a felfüggesztését jelentené a jogerős ítélet kimondásáig. A prefektusi hivatal szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: június 4-én a Hősök Emléke Országos Hivatalt (ONCE) is megkérdezték arról, hogy hozzájárult-e a temető átalakításához, és amíg nem kapnak választ, nem dönthetnek a közigazgatási per elindításáról.

Címkék#Románia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában