Ország-világ

2018.09.10. 18:33

Utcai kaja: nem kell szemetet enni!

Már rég nem egy és ugyanaz a gyorsétel, mint az utcai kaja (street food). A dietetikus szerint sem kell attól rettegni, hogy szemetet eszünk, csak jól kell választani.

Idő hiányában, vagy egyszerűen azért, mert szereti, csábul el az ember egy hamburgerre. A gasztro- forradalomnak hála ez már nem is olyan nagy bűn, mint korábban. A dietetikus szerint egészségesebbek lettek ezek az ételek, és ha megfelelően választunk, nincs mitől tartanunk. - írja a BorsOnline.

Fotó: BorsOnline

Fotó: BorsOnline

 

A legtöbb büfékocsi kínálatában van például grillezett hús, teljes kiőrlésű buci, extra zöldség vagy saláta. Vega, vegán és gluténmentes utcai kaját is választhatunk, az édességek között pedig van például cukormentes fagyi.

– sorolta Barna Dorina. Arra ugyanakkor érdemes figyelni, hogy ne legyen mindennapi betevő az utcai kaja, a szakértő szerint ugyanis az egyoldalú táplálkozás mindig is egészségtelen lesz.

 

Fotó: BorsOnline

Fotó: BorsOnline


A minőség és az egészséges utcai kaja nem újkeletű dolog: a Magyar Street Food Egyesület 2015 óta fogja össze és segíti a mozgó vendéglátást, és ma már több mint 150 food truck (büfékocsi) van az országban. Minden tag belépése szigorú feltételekhez kötött, sokan saját beszállítókkal és kistermelőkkel dolgoznak együtt.


Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában