Járvány

2021.10.12. 20:13

Ukrajnában vörös besorolásba került az első megye

A koronavírus-járvány terjedésének üteme miatt a legszigorúbb, vörös kategóriába sorolta az ukrán kormány válságstábja kedden a déli országrészben lévő Herszon megyét – hozta nyilvánosságra Oleh Nemcsinov kabinetminiszter a Telegram üzenetküldő portálon.

A megye az első régió, amely a legszigorúbb járványhelyzet szerinti besorolásba kerül május óta. A szigorítások október 15-től lépnek életbe. Ezek alapján csak azok az oktatási intézmények működhetnek a szokásos módon, amelyekben az alkalmazottak száz százaléka felvette a védőoltás mindkét dózisát. Ugyanez vonatkozik a mozik, színházak, múzeumok, bevásárló- és szórakoztató központok, vendéglátóipari egységek, piacok, edzőtermek és uszodák alkalmazottaira és látogatóira is.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál közlése szerint jelenleg Ukrajnában 15 megye van narancs, 9 megye – köztük Kárpátalja és a főváros, Kijev – sárga besorolásban. A legenyhébb, zöld kategóriában egy régió sincs.

Ihor Kuzin országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese a TSZN televízió hírportálja szerint közölte, hogy a jövő hónaptól Kijevben és egy másik nagyvárosban, Harkivban vagy Dnyipróban kísérleti jelleggel videokamerákat szerelnek fel, amelyekkel azt figyelik meg, hányan tartják be a kötelező maszkviselést és a távolságtartást. Hozzátette, hogy a felvételek százalékos mérésre szolgálnak, nem a szabálysértők azonosítására. Reményei szerint a kamerák üzembe helyezése után két hét múlva már meglesznek az első eredmények.

Ukrajnában keddre 11 996 esettel 2 562 085-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 352-vel 59 052-re, az aktív betegeké pedig több mint hatezerrel 205 134-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában