Ország-világ

2018.11.23. 23:17

Újságírókat nevezett prostituáltnak, 3 hónapos börtönbüntetést kapott az SDS elnöke Szlovéniában

Az egy évre felfüggesztett szabadságvesztésen kívül a volt miniszterelnöknek ki kell fizetnie a 2016-os incidens nyomán indított bírósági eljárás költségeit. Jansa ügyvédje jelezte: fellebbezni fog az ítélet ellen.

Három hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy szlovén bíróság pénteken Janez Jansát, a legnagyobb ellenzéki pártnak, a jobboldali Szlovén Demokrata Pártnak (SDS) az elnökét két újságírónő becsmérlése miatt.


A közép-szlovéniai Celje bíróság pénteki döntése szerint az egy évre felfüggesztett szabadságvesztésen kívül a volt miniszterelnöknek ki kell fizetnie a 2016-os incidens nyomán indított bírósági eljárás költségeit.

    

Jansa ügyvédje jelezte: fellebbezni fog az ítélet ellen.

    

Az SDS elnökét azért marasztalták el, mert egy 2016-os Twitter-bejegyzésében "prostituáltként" utalt két újságírónőre a STA szlovén hírügynökség szerint.

    

Jansa fenntartotta álláspontját, amely szerint a kifejezést az újságírónők munkájának leírására használta, akik hazugságokat írtak pártjáról.

    

Bár Jansa pártja, az SDS nyerte a júniusi parlamenti választásokat, parlamenti többség hiányában nem sikerült kormányt alakítania.

Címkék#Szlovénia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában